Udri je! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Udri je!

Udri je!

Amerikanci na britanskim daskama: Julia Stiles, Gillian Anderson, Alyson Hannigan i Luke Perry, Holly Hunter, Dianne Wiest, Kevin Spacey…. Vole li ih Britanci? Kako koga!

26.04.2004 0 komentara

Udri je!

Mlada 23-ogodišnja glumica Julia Stiles, nakon završenog snimanja 'Osmjeha Mona Lise', pokupila je svoje krpice iz Amerike i svila gnijezdo u Londonu. Ne, ne, nije još jedna plavuša u potrazi za melankoličnim suprugom Britancem, ali je zato još jedna plavuša koja je poželjela okusiti malo kazališne glume.

Pisali smo već o njenom prekomorskom putovanju, a za one koji nisu u toku – ukratko: redatelj David Mamet odlučio je svoj film 'Oleanna' iz 1994. (čiji je i scenarist) adaptirati za kazališne daske, a za protagonistički je dvojac izabrao Juliu Stiles i Aarona Eckharta ('Paycheck', 'Nestale'). Stiles je studentica koja je svog sveučilišnog profesora optužila za seksualno zlostavljanje što je on zanijekao govoreći da se radilo samo o lekciji, ali ona ne posustaje sve dok ga potpuno ne slomi.

Kada je prikazan film, prije 10 godina, javnost je bila izuzetno uznemirena, a gledatelji burno reagirali povicima: 'Drolja!'. Povijest se ponovila. Za vrijeme najnapetijeg dijela predstave kada je Stiles za vrijeme svađe ležala na podu, a profesor vitlao stolicom nad njenom glavom, iz prvog je reda gospođa viknula: 'Udri je!' Reakcija publike ponovila se i za vrijeme drugih prikazivanja. Isprva prestrašena i istraumatizirana, Julia Stiles se snašla i iskoristila situaciju u vlastitu korist bruseći svoju, i do sada hvaljenu, glumačku vještinu.

Holly bijesni na vjenčanju za koje smatra da je trebalo biti njeno, predstava 'By the Bog of Cats'

Nije Julia sama u Londonu. Telegramski ćemo vas izvijestiti tko je sve došao na privremeni rad ove sezone:

Gillian Anderson – najpoznatija kao X-Files detektivka Scully, kao pacijentica s psihijatrijskog odjela u drami Rebecce Gilman 'The Sweetest Swing in Baseball'  dobila je sve same pohvale kritičarskih veličina

Alyson Hannigan i Luke Perry okušali su se u kazališnoj verziji filmskog hita 'Kad je Harry sreo Sally', a bolje bi im bilo da nisu jer ne samo da ih je kritika popljuvala, već su ih i gledatelji ižviždali.

Holly Hunter također je posjetila London glumeći u predstavi Marine Carr 'By the Bog of Cats', koja je pošla od lika Medeje da bi opisala malu disfunkcionalnu obitelj u čijem je centru Holly kao razorna negativka koja je, ako ste imalo sumnjali, oduševila.

Dianne Wiest, možda je se najbolje sjećamo iz Woody Allenovih filmova 'Hana i njezine sestre' ili 'Meci nad Broadwayem', debitirat će ovoga ljeta na West Endu u Kathleen Tolanovoj 'The Memory House'.

Kevin Spacey, 'the international man of mystery' pokazati će svoje menadžerske vještine u jesenskoj sezoni Old Vic kazališta. O rasporedu smo već pisali, a sezona počinje njegovim redateljskim uratkom, dramom 'Cloaca' Nizozemke Maria Goos. Kao Božična poslastica najavljena je predstava 'Alladin' u kojoj će šaljivđija Sir Ian McKellen uveseljavati publiku u drag ulozi Udovice Twankey.

Komentari

Nema komentara.