Pijanci i striptizete u kazalištu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pijanci i striptizete u kazalištu

Pijanci i striptizete u kazalištu

Imali smo se i sami prilike uvjeriti da gostima u showu Jerrya Springera fali koja daska u glavi, a sada će se ta farsa preseliti i na američke kazališne daske.

28.04.2004 0 komentara

Pijanci i striptizete u kazalištu

Već tri godine se s velikim uspjehom na Londonskom West Endu prikazuje mjuzikl 'Jerry Springer - The Opera', a slijedeće godine će se ta kazališna predstava postaviti i na Broadwayu, objavio je BBC.

Muškarci u pelenama i članovi Ku Klux Klana koji plešu step samo su neki od tragikomičnih likova iz ove operete. Parodiranje ionako patetičnog TV showa proslavilo je ovu predstavu skladatelja Richarda Thomasa i komičara Stewarta Leeja.

Predstava se u tri godine nakupila podosta elitnih kazališnih nagrada i stekla nekoliko slavnih obožavatelja poput kontroverzne braće Gallagher iz (nekoć megapopularnog) benda Oasis ili Keseya Gramera - televizijskog Fraisera. Kritika također nije štedila na hvalospjevima, a na temelju takvog uspjeha producenti su zaključili da bi mogli zaraditi i pokoji dolar, a ne samo funtu.

Jedino pitanje koje se sada postavlja je da li će Britanci uspjeti Amerima prodati predstavu koja do boli ismijava jednu od njihovih kultnih televizijskih emisija. Radnja mjuzikla odvija se tijekom jednog tv showa u kojem se redaju bizarne priče, nesretne sudbine i seksualni fetiši.

Springera glumi Michael Brandon, a zaplet u cijeloj priči nastane kad na kraju prvog čina njega netko upuca. Nakon 'pauze za reklame' Jerry se vraća kako bi razriješio uzvišeni sukob između Boga i Vraga. Osim ovog znamenitog dvojca, u predstavi se još pojavljuju i Adam i Eva te Anđeo Gabrijel.

Scenarij za predstavu sadrži više od 8 tisuća psovki i uvreda. Soundtrack predstave nosi oznaku 'Parental Guidance' koja se gotovo nikad ne priljepljuje na albume 'ozbiljne glazbe'.

U New Yorku ovaj će mjuzikl zaigrati početkom listopada 2005. godine, a prije toga premijerno će se prikazivati u San Franciscu. Kako kažu producenti, 'San Francisco je vjerojatno jedini grad u Bushevoj Americi koji je voljan poslušati jezik kojim se govori u ovom mjuziklu.'

Postoje neke najave da će u Broadwayskoj predstavi Jerry Springer glumiti sam sebe, a ako se to desi nema nikakve sumnje da će ovaj mjuzikl postati hit i u SAD-u. Eto najboljeg dokaza da se svako smeće (trash) može lijepo prodati ako ga fino upakirate.

Komentari

Nema komentara.