Sila nije uz Lucasa - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Sila nije uz Lucasa

Sila nije uz Lucasa

Internet svima, a ne samo njima - mogao bi biti slogan kampanje Georgea Lucasa koji se želi izboriti za besplatni Internet.

s.p. 26.06.2008 1 komentara

Sila nije uz Lucasa

George Lucas trebat će podršku Sile da uvjeri Amere u ideju o besplatnom internetu. U utorak je svjedočio u američkom Kongresu /naslovna/, i to pred Pododborom za telekomunikacije i Internet. Lucasov cilj bio je uvjeriti zastupnike da jače podupru fond koji će u konačnici svim Amerikancima omogućiti pristup telekomunikacijskim uslugama i Internetu. Trenutačno u taj fond novce uplaćuju samo telefonski operateri, ali ne i davatelji internetskih usluga.

Vizionar Lucas zalaže se da svim školama i knjižnicama pristup Internetu bude besplatan, a čak je predložio i stvaranje 'trećeg Interneta', besplatne Mreže koja bi služila samo u edukativne svrhe. Organiziranje i financiranje tog projekta Lucas bi prepustio ekipi iz Kongresa, no oni očito nisu baš ozbiljno shvatili ideju pa su se cijelo vrijeme sprdali na račun 'Ratova zvijezda'.

Republikanac Mike Doyle izjavio je da fond kojeg Lucas podržava 'treba raznijeti poput Zvijezde smrti'. Predsjedavajući Pododbora, Edward Markey, podržao je što širu internetsku taksu, objasnivši da su je on i njegovi istomišljenici 'branili s političkim svjetlosnim mačevima'. Kad im je ponestalo fraza iz 'Star Warsa', zastupnici su čak priupitali Lucasa kome predsjednik Bush više sliči: Lukeu Skywalkeru ili Darthu Vaderu?

Lucas je na kraju shvatio da se uvaženi političari zafrkavaju s njim, pa im nije odgovorio. Ipak, na kraju je konstatirao da je pravi Jedi - Barack Obama. Ha, već vidimo koga će Lucas podržati na predsjedničkim izborima. A vjerojatno onda očekuje da predsjednik Obama bude velikodušan s besplatnim Internetom, baš kao pravi Jedi...

Komentari
A: virgin_wolf 27.06.2008 Pogledaj profil

You go George! Sila je uz tebe ;)
I nekako je bilo za predpostavit da će glasati za Obamu... iako nisam znao da je Jedi.