Umro Ljubomir Kapor - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Umro Ljubomir Kapor

Umro Ljubomir Kapor

Zauvijek nas je napustio veliki kazališni, televizijski i filmski glumac koji je poznat po ulozi u kultnom 'Velom mistu'.

s.p. 14.03.2010 0 komentara

Umro Ljubomir Kapor

Jučer je u Zagrebu nakon duge i teške bolesti preminuo hrvatski glumac Ljubomir Kiki Kapor, dugogodišnji član ansambla Kazališta 'Gavella'. Kapor je rođen 21. rujna 1932. godinu u Korčuli, a u kazalištu je počeo glumiti još kao student zagrebačke Akademije kazališne umjetnosti. Svoju debitantsku glumačku ulogu odradio je u prvoj premijeri novoosnovanog Zagrebačkog dramskog kazališta - 'Golgoti' Miroslava Krleže pod redateljeskom palicom velikog Branka Gavelle.

Osim velikih kazališnih uloga, Ljubomir je glumio i u televizijskim serijama, najslavnija uloga bila je uloga 'Njegove svitlosti' u 'Velom mistu'. Nastupao je i u 'Prosjacima i sinovima', 'U registraturi', te u humorističnoj seriji 'Luda kuća' u kojoj je glumio gotovo do zadnjeg dana. Od igranih filmova poznate su uloge u 'Životu sa stricem' Krste Papića, 'Maršalu' Vinka Brešana, te u nedavnom 'Kenjcu' Antonia Nuića gdje je ostvario veliku ulogu na kraju karijeru.

Ljubomir Kapor bio je dobitnik mnogih priznanja među kojima i nagrade Zlatni smijeh na Danima satire te Marula na Marulićevim danima - nagrade Hrvatskoga glumišta.

Komentari

Nema komentara.