Pocahontas umjesto Chea - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pocahontas umjesto Chea

Pocahontas umjesto Chea

Terrence Malick je iznenada odustao od najavljenog snimanja biografskog filma o životu revolucionara Che Guevare i odlučio se pozabaviti indijanacima.

08.03.2004 0 komentara

Pocahontas umjesto Chea

Projekt koji je zaokupio njegovu pažnju je 'The New World', drama o otkrivanju Amerike, koju će financirati studio New Line Cinema. Susret europskih istraživača s kulturom plemena američkih indijanaca biti će opisan kroz sudbinu jednog, već poznatog lika - Pocahontas, indijansku princezu rođenu krajem 16. stoljeća pod imenom Matoaka.

Colin Farrell je već odabran za ulogu istraživača Johna Smitha, a snimanje bi trebalo započeti u srpnju u američkoj državi Virginiji. Za taj datum je bilo zakazano i snimanje filma o Cheu, a ono se trebalo odvijati u Boliviji. Automatski su prekinute sve već započete pripreme za postavljanje seta, a okupljeni glumci - Benicio Del Toro, Franka Potente, Javier Bardem, Benjamin Bratt i Ryan Gosling dobili su 'voljno' do daljnjeg.

U samo dva tjedna kompanija New Line Cinema je odlučila okupiti snage i pokrenuti snimanje indijanske priče. Farrell je angažiran nedugo nakon što je završio snimanje 'Aleksandra Velikog' u režiji Olivera Stonea, a razlog takvoj žurbi je posve predvidljiv. Nakon uspjeha 'Gospodara Prstenova' kompanija želi što prije započeti novi ambiciozni projekt, koji će uz manje uloženog novca ostvariti oveću dobit. Za snimanje 'The New World' izdvojiti će 30 milijuna dolara, što je zaista sitna svota u odnosu na skoro 300 milijuna koliko je dobio Peter Jackson za sva tri nastavka 'Gospodara' .

Malick ipak nije posve digao ruke od 'Chea', za kojeg je napisao i scenarij zajedno s Del Torom i Benom Vanderveenom. Razočaranim producentima je obećao da će se tog posla prihvatiti čim dovrši 'The New World', negdje na ljeto 2005. O Malickovoj ekscentričnosti već smo napisali koju riječ, pa nas ovaj obrat i nije pretjerano začudio. Osim toga, redatelj je i sam najavio da želi raditi na 'The New World' čim se dovrši financijski plan.

Odgađanje vjerojatno neće puno utjecati na snimanje filma o Cheu. Benicio Del Toro je ovaj projekt čvrsto odlučio napraviti još 1997. godine, a on i Steven Soderbergh posjeduju autorska prava. Ipak, malo je vjerojatno da će do ljeta angažirati drugog redatelja i da će se snimati u predviđenom terminu. Zahvaljujući Malicku, prvo ćemo imati prilike ponešto naučiti o sjevernoameričkoj povijesti, a tek godinu dana kasnije o južnoameričkim revolucionarima. Domovina na prvom mjestu!

Komentari

Nema komentara.