I Batman uz Malicka - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      I Batman uz Malicka

I Batman uz Malicka

Zvijezda najnovijeg filma o čovjeku-šišmišu, Christian Bale, priključio se ekipi redatelja Terrencea Malicka u epskoj priči iz američke povijesti.

05.07.2004 0 komentara

I Batman uz Malicka

U 'The New World' prošli su tjedan pristigla četiri nova lica. Osim Balea, ekipu 'doseljenika' čine i David Thewlis ('Harry Potter i zatočenik Azkabana'), Noah Taylor ('Lara Croft Tomb Raider: Kolijevka života') i nepoznata gospodična Q'orianka Kilcher. Na setu ih je, među ostalima, dočekao Colin Farrell, koji je već pred nekoliko mjeseci ugrabio svoju ulogu.

Malickov projekt je visokobudžetna produkcija studija New Line Cinema koju sam opisuje kao avanturistički susret Europljana i američkih urođenika. Redatelj je godinama priželjkivao snimiti ovu zahtjevnu priču pa je, kad mu se napokon ukazala prilika da to i učini, naprasno odustao od snimanja biografskog filma o Che Guevari. Zbog tog njegovog poteza snimanje 'Chea' odgođeno je do slijedeće godine kada će ga režirati Steven Soderbergh. 

Inspiraciju za scenarij 'New Worlda' Malick je pronašao u povijesnoj priči o utemeljivanju doseljeničkog grada Jamestowna davne 1607. godine, a dijelom se nadovezao i na legendu o ljubavi Indijanake Pocahontas i vojnika Johna Smitha. Smitha će utjeloviti Colin Farrell, a Baleu je dodijeljena uloga Engleza Johna Rolfea, vlasnika velike duhanske plantaže. Thewlis će glumiti Smithovog rivala, kapetana Wingfielda, Taylor će biti engleski doseljenik, a mlada Kilcher, pronađena nakon osmomjesečne potrage, debitirati će u ulozi Pocahontas.

Komentari

Nema komentara.