Iza zavjese Zlatnih globusa - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Iza zavjese Zlatnih globusa

Iza zavjese Zlatnih globusa

Kiša i humanost na crvenom tepihu, naguravanje u wc-u i sobi za pušenje i podijeljena mišljenja oko 'Avatara'.

z.m. 19.01.2010 0 komentara

Iza zavjese Zlatnih globusa

Zbog obilne kiše vladao je kaos na crvenom tepihu Zlatnih globusa, gdje su se zvijezde skrivale pod kišobranima kako im se ne bi rastopila šminka i smočila kosa. 'Ja inače snimam filmove u kojima se ljudima rastapaju lica i guli koža, tako da ovdje osjećam kao kod kuće', našalio se Eli Roth iz 'Nemilosrdnih gadova'. Malo je bilo onih koji su sami nosili svoj kišobran, dok su za većinom zvijezda trčkarali pomoćnici, kako bi mogle nesmetano pozirati fotografima.

Najveći gaf s crvenog tepiha - dobitnica Mo'nique pokazuje svoje neobrijane noge.  

Između svih ulickanih dama na crvenom tepihu pažnju je privukao Michael C. Hall, zvijezda serije 'Dexter' i to svojom crnom kapom. Hall je nedavno objavio da se liječi od Hodgkinovog limfoma i da mu je bolest u remisiji, što ga nije spriječilo da osvoji Globus kao najbolji glumac u dramskoj seriji.

Michael C. Hall sa svojim Globusom

Glavna tema o kojoj je pričalo osim nagrada bili su unesrećeni s Haitija. Mnogi glumci došli su na crveni tepih s crveno-žuto-plavim vrpcama koje su u znak potpore Haitiju prikvačili za torbice ili dekolte (Penelope Cruz, Paul McCartney, Ricky Gervais…). George Clooney vrbovao je kolege da sudjeluju na njegovom prikupljanju sredstava o kojem smo već pisali, a humanitarno se ponijela i Olivia Wilde iz serije 'Dr. House' koja će donirati svoju Gucci haljinu za aukciju na kojoj će se prikupljati sredstva za Haiti. Pozvala je i druge zvijezde da učine isto sa svojim haljinama. James Cameron također je pristao donirati dio ogromne zarade od 'Avatara' za pomoć razorenom Haitiju, ali je rekao da će prvo 'proučiti problem' kako novci ne bi otišli u krive ruke.

'Humanitarna haljina' Olivije Wilde

Dodjela Zlatnih globusa od Oscara se ralikuje i po tome što se uzvanicima servira večera, a osim punog bara gostima je na raspolaganju i šminkom potpuno opremljena kupaonica, s vizažistima koji su spremni 'osvježiti' make-up slavnih. Posebno popularno mjesto je prostorija za pušenje koja često bude tako krcata da puca po šavovima.

Celebritiyima su posebno dragi pokloni koje dobiju od pokrovitelja, a ove su godine kući su odnijeli kožne torbe u kojima se nalazila luksuzna kozmetika, knjiga o holivudskom stilu i film Martina Scorsesea. Redatelj, koji je primio nagradu za životno djelo podigao je na noge cijelu dvoranu kada se pojavio na pozornici, a istu reakciju izazvala je i Sophia Loren.

Neke od najboljih haljina večeri - Drew Barrymore, Anna Paquin, Zoe Saldana

Što se reakcija na nagrade tiče - James Cameron je svoj uspjeh proglasio 'pobjedom SF-a' i požalio se da se taj žanr tretira poput građanina drugog reda, te da je jedini SF film koji je prije 'Avatara' dobio Globus za najbolji film bio 'E.T.'. Ipak, mnogi se boje da će u budućnosti za uspješan biti nužna 3D tehnologija ili neki sličan spektakl pa se moglo čuti da je 'Avatara' trebao pobijediti - ali u kategoriji animiranog filma!

I veteranka Meryl Streep izjavila je kako joj je žao svih tih glumica koje sazrijevaju u doba Interneta. Svi im 24 sata komentiraju nastupe, izgled i privatni život, a sva ta negativna pažnja utječe na sposobnost dobre glume, za koju je bitno 'isključiti se iz svijeta'. Eh, valjda će i u budućnosti biti glumaca usredotočenih samo na svoje likove i redatelja koje zanima samo priča, a ne efekti. A vidjet ćemo hoće li Oscar prepoznati i neke male filmove ili će i on proteći u znaku plavih bića u 3 dimenzije...

Komentari

Nema komentara.