'Avatar' osvojio i Zlatne globuse - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Avatar' osvojio i Zlatne globuse

'Avatar' osvojio i Zlatne globuse

James Cameron je opet 'kralj svijeta' - osvojio je Globuse za film i režiju 'Avatara' pa se prigodno zahvalio na 'avatarskom jeziku'!

s.p. 18.01.2010 1 komentara

'Avatar' osvojio i Zlatne globuse

James Cameron nije osvojio samo kino blagajne, nego i Zlatne globuse. Kritičari su glavne Zlatne globuse (za film i režiju) dodijelili 'Avataru' pa je Cameron prvo izjavio da je iznenađen jer je mislio da će nagradu za režiju dobiti (njegova bivša žena!) Kathryn Bigelow čiji je 'Narednik James' nedavno osvojio američki Critics Choice Awards. Osim što se zahvalio na 'avatarskom' na'vi jeziku, Cameron je izjavio kolegama da 'svi mi radimo najbolji posao na svijetu' i to za 'globalnu publiku' - što za 'Avatar' sigurno i jest istina.

Meryl i Sandra nisu skrivale naklonost jedna prema drugoj

Najboljom komedijom proglašen je 'Mamurluk', a ekipi se na pozornici pridružio i Mike Tyson pa se redatelj Phillips našalio da je sada spreman za borbu s (konkurentskim producentom) Harveyem Weinsteinom. Kod glumica se dogodila 'zamjena uloga' - Sandra Bullock je nagrađena za dramsku ulogu ('The Blind Side'), a Meryl Streep je proglašena najboljom komičarkom ('Julie & Julia'). Christoph Waltz ('Nemilosrdni gadovi') je zasluženo proglašen najboljim sporednim glumcem, a u govoru je spomenuo kako je Tarantino uzdrmao njegov svijet i učinio 'njegov globus zlatnim'. Jeff Bridges je proglašen najboljim dramskim glumcem ('Crazy Heart'), a najbolji glumac u komediji je Robert Downey Jr. za nastup u 'Sherlocku Holmesu' .

Glumačka postave serije 'Glee'

Od televizijskih nagrada valja spomenuti da su 'Momci s Madisona' opet osvojili glavnu nagradu za dramsku seriju, ali najbolja humoristična serija nisu 'Televizijska posla' nego debitantska serija Foxa 'Glee'. Alec Baldwin je ipak dobio još jednog Globusa za humornu ulogu televizijskog čelnika, a najboljim dramskim glumcem u seriji proglašen je 'Dexter' Michael C. Hall kojeg su novinari poslije nagrada salijetali s pitanjima o raku. Glumac je nedavno priznao da ima tu bolest, a na dodjeli se pojavio s crnom kapom na glavi.

Kiša je pokvarila atmosferu gledateljima uz crveni tepih na kojem je glavni modni dodatak bio - kišobran!

67. Zlatne globuse vodio je Ricky Gervais koji je bio uobičajeno duhovit, a uz to je i besramno izreklamirao svoje radove ('U uredu' i 'Ricky Gervais Show'). Sve filmske i TV nagrade Zlatnih globusa možete pronaći na službenoj web stranici ovdje, a mi ćemo vam samo sažeti glavne nagrade:

Najbolji film - drama:
'Avatar'

Najbolji film - mjuzikl ili komedija:
'Mamurluk'

Najbolji redatelj:
James Cameron ('Avatar')

Najbolji scenarij:
Jason Reitman ('Ni na nebu, ni na zemlji')

Najbolji dramski glumac:
Jeff Bridges ('Crazy Heart')

Najbolja dramska glumica:
Sandra Bullock ('The Blind Side')

Najbolji glumac (mjuzikl/komedija):
Robert Downey Jr. ('Sherlock Holmes')

Najbolji glumica (mjuzikl/komedija):
Meryl Streep ('Julie & Julia')

Najbolji sporedni glumac:
Christoph Waltz ('Nemilosrdni gadovi')

Najbolja sporedna glumica:
Mo'nique ('Precious: Based On The Novel Push By Sapphire')

Najbolji animirani film:
'Nebesa'

Najbolji strani film:
'Bijela vrpca'

Nagrada Cecil B. DeMille:
Martin Scorsese

Komentari
A: cipela4723 18.01.2010 Pogledaj profil

Poprilično sam zadovoljan. Bio sam u dilemi između Hurt Lockera i Avatara. No na kraju, nisam iznenađen Cameronovom pobijedom. Hurt Locker mi je puno draži, ali šta je tu je. Jedino veliko razočaranje mi je bila nagrada za scenarij. Dobro, Up In The Air ima dobar script, ali mi je film pljuga. Bio sam 100% siguran da će ga Tarantino pokupit. Ni Reitman nije to očekivao. Ali uglavnom, solidno je bilo. Dobro raspoloženje, puno zabave i prilično dobra organizacija. Osim što naši papci nisu uživo prenosili.