Anonimna vas vodi u kino - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Anonimna vas vodi u kino

Anonimna vas vodi u kino

Istinita priča o anonimnoj ženi koja je svoje poslijeratno iskustvo opisala u međunarodnom bestseleru objavljenom u više od 20 država.

filmski.net 02.06.2009 0 komentara

Anonimna vas vodi u kino

Posljednji dani rata, Berlin, 1945. godine. Ljudi su se zgurali u podrumu napola uništene zgrade – i čekaju. Preživjeli su noćna bombardiranja. Većina su žene koje slute što bi im se moglo dogoditi. Crvena armija sprema se okupirati Berlin.

Među preživjelima su živahne sestre, udovica, stara prodavačica knjiga, vlasnica tvornice alkoholnih pića, dvije lezbijke, odlučna 80-godišnjakinja, očajna mala izbjeglica te majke s djecom i nekoliko staraca kojima je rat isisao svu energiju i ostavio ih potpuno nemoćne. A tu je i Anonimna, žena koja nema još ni trideset godina i koja je nekoć radila kao novinarka i fotografkinja. Događaje koji će se zbiti u idućih nekoliko dana ona bilježi za svoga muža Gerda, koji je još davno nestao na istočnoj fronti.

'Anonimna - jedna žena u Berlinu' u kinima igra od 4. lipnja, a Blitz film&video vam poklanja pet puta po dvije ulaznice za Cinestar u Branimir centru, ako znate odgovor:
Tek nakon njezine smrti, 2001. godine, otriven je identitet Anonimne - autorice romana po kojemu je snimljen istoimeni film. Kako se ona zvala?

Odgovor i svoje podatke (ime, adresu) pošaljite na info@filmski.net do četvrtka, 11. lipnja. Dobitnike ćemo obavijestiti e-mailom o preuzimanju nagrade. Sretno!

*******************

U kino idu:
Davor Duk, Lucija Huđek, Marijana Mičić, Eva Leš i Nikolina Stefanov - svi iz Zagreba. Čestitamo!

Komentari

Nema komentara.