Empire nagradio Batmana i Bonda - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Empire nagradio Batmana i Bonda

Empire nagradio Batmana i Bonda

Britanskom časopisu Empire 'Vitez tame' je najbolji film, a posebne nagrade dobili su Danny Boyle i raspjevani Russell Crowe.

s.p. 31.03.2009 0 komentara

Empire nagradio Batmana i Bonda

Filmski magazin Empire dodijelio je svoje filmske nagrade koje biraju čitatelji. Baš kao i na kino blagajnama, 'Vitez tame' je potvrdio da je britanski favorit publike, te je osvojio nagradu za najbolji film. Dobio je još dvije glavne nagrade koje su Britanci podijelili svojim sunarodnjacima: rođenom Londončaninu Christopheru Nolanu za režiju te Velšaninu Christianu Baleu za glavnu ulogu.

Popularan je bio i film iz najveće britanske franšize - Jamesa Bonda. 'Zrno utjehe' dobilo je 'utješnu' nagradu za najbolji triler i nagradu za najbolju debitanticu (Gemma Arterton), a među nominiranima za najbolju glumicu je bila čak i Olga Kurilenko - dokaz da publika cijeni ljepotice na velikom ekranu. Za najbolju glumicu ipak je proglašena puno iskusnija Helena Bonham-Carter iz 'Sweeneya Todda' koji je bio nominiran i za soundtrack, ali ga je porazio mjuzikl sa nepobjedivim evergreenima - 'Mamma Mia'.

Osim što su se i empireovci prisjetili odati počast Heathu Ledgeru, posebnu nagradu za 'izvanredni doprinos filmu' dali su Dannyju Boyleu koji je s 'Milijunašem s ulice' pronio slavu britanskog filma. No, najboljim domaćim filmom proglašen je 'RocknRolla' povratnika Guya Ritchieja, dok je najbolja komedija mali i simpatični 'Rambow sin'.

Večer je inače obilježio Russell Crowe koji je dobio nagradu za 'glumca našeg doba' i ponovio svoj nastup na BAFTA-i 2002., te je opet citirao poeziju preuzimajući nagradu. Njegov duhoviti nastup inspirirao je i ostale, pa je Paul Greengrass najavio 'Viteza tame' riječima: 'Velik film, dostojan Shakespearovog soneta ili poeme T.S. Elliota'. Ukratko, ceremonija je bila u znaku poezije, a potpuni popis nagrađenih i ostatak informacija o dodjeli potražite na službenim starnicama nagrada

Komentari

Nema komentara.