Oživljavaju 'Trainspotting' i zombiji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Oživljavaju 'Trainspotting' i zombiji

Oživljavaju 'Trainspotting' i zombiji

Želite li vidjeti kako narkići iz 'Trainspottinga' stare i kako zombiji iz '28 dana poslije' osvajaju svijet? Bez brige, Danny Boyle se vratio u sedlo!

s.p. 13.11.2008 0 komentara

Oživljavaju 'Trainspotting' i zombiji

Danny Boyle je poput zombija i narkomana iz njegovih filmova - kada svi misle da su mrtvi, oni ustanu i pokažu da su puni energije. Nakon poduže kreativne krize, Boyle se vratio na naslovnice medija. Kritičari strastveno hvale njegov najnoviji film, 'Slumdog Millionaire', a nagrade publike pokazuju da film ima veliki komercijalni potencijal. Boyle  je postao veliki redatelj nakon 'Trainspottinga', a nedavno je još jednom ponovio da želi snimiti nastavak tog filma, temeljen na romanu Irvinea Welsha 'Porno' koji je literarni nastavak knjige 'Trainspotting'.


Isječak iz 'Trainspottinga'- tada su glumci još bili mladi...

I baš kao što se radnja nove knjige zbiva 10 godina nakon događaja iz 'Trainspottinga', tako je i Boyle planirao nastavak snimiti nakon jednog desetljeća, kada glumci sazriju. Ideja je iskoristiti glumačku ekipu 'Trainspottinga' koja je već vidljivo ostarila i snimati ih bez šminke, tako da se i doslovce vidi da su bivši narkići zašli u srednju dob. Problem je da i sam Boyle priznaje da likovi u ovoj priči više nisu mladi, otkačeni hedonisti pa bi od toga mogao ispasti 'najdosadniji film na svijetu.'

Nedavno se izvorna ekipa glumaca okupila da snimi intervjue za dodatke na posebnom izdanju DVD-a, pa se Boyle nada da je njihov entuzijazam dobar znak koji pokazuje da bi isti ansambl mogao profunkcionirati i u novom 'Trainspottingu'.
  
Osim tog filma, Boyle ima još jednu uspješnu franšizu - zombije u serijalu '28...kasnije'. Nakon '28 dana kasnije' koje je režirao Boyle, sljedeći nastavak '28 tjedana kasnije' uspješno je režirao Juan Carlos Fresnadillo, pa su producenti pokrenuli i završni, treći dio trilogije. Pogađate, radni naslov je bio '28 mjeseci kasnije', a prvo je bilo objavljeno da će film režirati Paul Andrew Williams, no Boyle je u jednom razgovoru s novinarima da bi se rado vratio u redateljsku stolicu.


'28 dana poslije' - tako je Danny Boyle započeo serijal.

Boyle nije odao detalje oko svojih ideja za film, osim što se spominje snimanje u Rusiji. Samo je naznačio da se njemu ne sviđa naslov '28 mjeseci kasnije', a napominje i da smrtonosne likove iz njegovog filma ne bi trebalo zvati 'zombijima' jer nisu mrtvi nego 'inficirani ljudi'. Kako ti kažeš, Danny, ti samo kreni na posao, a ako propustiš snimanje trećeg nastavka, predlažemo da se vratiš sa - '28 godina kasnije'!

Komentari

Nema komentara.