Filmaši opet recikliraju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Filmaši opet recikliraju

Filmaši opet recikliraju

Od starih horora rade se 3-D filmovi, od piratskih priča novi film, od crtanih junaka igrana trilogija, a od Spidermana – dva filma.

s.p. 19.05.2008 0 komentara

Filmaši opet recikliraju

Nadamo se da niste bili tako naivni da povjerujete kako je 'Spiderman 3' uistinu posljednji nastavak megauspješne priče o čovjeku-pauku. James Vanderbilt ('Zodijak') već je počeo raditi scenarij za četvrti dio, ali bio je malo preopširan s pričom. Čini se da bi studio mogao upotrijebiti već iskušanu 'Kill Bill' strategiju - podijeliti film na dva dijela, snimati ga istovremeno, a onda višestruko ubirati profit. I ekipa 'Hobita' ima takvu strategiju...

A Michael Moore štanca filmove o iskvarenom američkom društvu. Iako je najavljeno da će sljedeći njegov film biti nastavak 'Fahrenheita 9/11', Moore tvrdi da film neće biti toliko usredotočen na Busha, koliko na Ameriku i njezinu (ukaljanu) reputaciju. Film bi se trebao zvati 'While America Slept', i trebao bi pokazivati Bushevu vlast, ali i ljude koji su ga doveli na vrh. Iako mu mnogi već zamjeraju da otkriva 'toplu vodu', Moore vjeruje da je njegov 'Fahrenheit 9/11' bio revolucionaran, a da novi američki filmovi o Iraku ne uspijevaju jer prekasno govore istinu o ratu.  

Styling kapetana Jacka Sparrowa iz 'Pirata s Kariba' je nadahnut izgledom Crnobradog

Nakom megauspješnih Disneyevih 'Pirata s Kariba', i Dreamworks je našao priču o piratima koja se može dobro utržiti. Radit će film o gusarsku Kapetanu Crnobradom, koji je povijesna ličnost, ali se o njemu ne zna puno. Angažiran je stručnjak za epske priče - scenarist 'Gladijatora' David Franzoni, koji će surađivati s Patom Croceom, bogatašem kojeg toliko zanimaju pirati da je otvorio vlastiti muzej o gusarima.   

I Scooby Doo će dobiti još jedan film, i to prequel za već objavljena dva filma. Režirat će ga Brian Levant, koji je već radio film o obitelji Kremenko, a sada je dobio zadaću da obnovi serijal koji se temelji na uspješnoj animiranoj seriji.


'Predbožićna noćna mora', trailer za 3D izdanje crtića

Počela je primjena treće kino dimenzije u dobrim, starim hororima. Romerova 'Zora mrtvih' iz 1978. će u Americi ići u ponovnu kino-distribuciju, a kompanija 'In-Three' treba tijekom godine 3D obraditi film, tako da može dodatno plašiti ljude. Od filmova horor tematike, gledatelje je u svijetu na takav način već plašila 'Predbožićna noćna mora', a uskoro će taj 3D crtić u produkciji Tima Burtona - i u naša kina!

Komentari

Nema komentara.