Sedam hrvatskih filmova u Puli - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Sedam hrvatskih filmova u Puli

Sedam hrvatskih filmova u Puli

U konkurenciji ovogodišnje Pule su filmovi samih iskusnih autora: Brešana, Ogreste, Radića, Matanića, Ostojića, Rušinovića i Hadžića.

s.p. 15.05.2008 0 komentara

Sedam hrvatskih filmova u Puli

55. pulski festival ima novi vizualni identitet, kino s novim stolicama i sedam novih hrvatskih filmova! Od 19. do 27. srpnja prikazat će se 'Nije kraj' Vinka Brešana, 'Iza stakla' Zrinka Ogreste, 'Tri priče o nespavanju' Tomislava Radića, 'Ničiji sin' Arsena Antona Ostojića, 'Kino Lika' Dalibora Matanića, 'Buick Riviera' Gorana Rušinovića, te 'Zapamtite Vukovar' redatelja Fadila Hadžića.

Ravnateljica Festivala igranog filma u Puli Zdenka Višković-Vukić i producentica Tanja Miličić predstavile su i napredak radova na obnovi pulskog kina Zagreb i novi vizualni identitet Festivala. Obnova kina Zagreb teče prema planu i ovih dana prelazi se na završne radove; na instalaciju čekaju novi projektor, platno, stolice i ostala oprema. Planira se kraj radova do 15. lipnja, a zatim 18. srpnja slijedi svečano otvaranja kina. Novouređeno kino imat će 209 mjesta i posebno prilagođen dio za osobe s invaliditetom.

Najavljeno je da će na Puli biti prikazani i filmovi sa 17. Dana hrvatskog filma, i to oni koji su dobili nagrade Ocjenjivačkog suda i kritičarske nagrade Oktavijan. Službeni program bit će objavljen nakon sjednice Festivalskog vijeća u lipnju, a zasad možemo baciti pogled samo na pretplakat Festivala /naslovna/. Nove vijesti o festivalu možete pratiti na službenim stranicama a tijekom ljeta očekujte i naše nove tekstove o nacionalnom filmskom festivalu i njegovim filmovima.

Komentari

Nema komentara.