New Line na novoj liniji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      New Line na novoj liniji

New Line na novoj liniji

Nisu više nezavisni, nego su se prodali većoj ribi. Novi vlasnik je Warner Bros, pa će sada valjda imati para za 'Hobita'.

s.p. 29.02.2008 0 komentara

New Line na novoj liniji

Time Warner objavio je da namjerava preuzeti New Line i staviti ga pod okrilje Warner Brosa. New Lineovi šefovi,  Bob Shaye i Michael Lynne, poslali su poruku zaposlenicima u kojoj ih uvjeravaju da će New Line 'zadržati svoj identitet' i 'nastaviti proizvoditi i distribuirati filmove'. Ipak, promjena je drastična, studio više neće poslovati nezavisno, nego će biti pod nadzorom Warnera. To znači i da neće tako brzo prodavati međunarodna prava, a jedan od razloga je i što je New Line prebrzo prodao strana prava na visokobudžetni 'Zlatni kompas', koji je podbacio kod kuće a najviše zaradio upravo vani. Warner Bros. će stoga motriti domaće i strana tržišta i koordinirati poslovanja Warnera i New Linea. 

Čini se da New Line u zadnje vrijeme nije dobro poslovao, zato se sudovao s Jacksonom i ostalima oko neisplaćenih dugova. Plan studija bio je da ponovi ogromni uspjeh 'Prstenova', pa je počeo s projektom 'Hobita' koji zahtijeva puno sredstava. No, New Line u zadnje vrijeme nije imao uspjeha, pa je ova prodaja očekivani način rješavanja financijskih problema. Očekuju se i veliki rezovi i otpuštanja u kompaniji koja će se smanjiti i orijentirati na franšize koje je stvorila, kao što su 'Petak 13.' i sl. New Line tako nastavlja poslovati kao brand, samo što će se sada maksimalno orijentirati na žanrove s kojima je i stekla reputaciju: komedije i horore.

 

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.