Strava! U ulici brijestova! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Strava! U ulici brijestova!

Strava! U ulici brijestova!

Glupost i horor serijali iz osamdestih su neuništivi. Mora da je 'Slagalica strave' bila jako inspirativna, jer stari horor likovi opet ustaju iz groba.

s.p. 30.01.2008 1 komentara

Strava! U ulici brijestova!

Aaaah – još jedan horor rimejk! Nakon što su potrošili sve prepravke japanskih hitova i unakazili par klasika ('Noć vještica'), američki producenti opet filmuju stare priče i oživljavaju neunišive antijunake - Freddyja Kruegera iz 'Strave u Ulici brijestova' i Jasona iz 'Petka 13'. Studio New Line, koji je sada poznat po 'Gospodarima prstenova' i 'Hobitu', osamdesetih je mlatio pare na horor serijalima, i sada se opet vraća starom biznisu.

New Line s filmskom kućom Platinum Dunes tako dogovara ponovno pokretanje 'Strave u Ulici brijestova', a producentskog posla bi se prihvatili 'tata loših blockbustera' Michael Bay i njegova dva partnera, Brad Fuller i Andrew Form. Prvu 'Stravu..' režirao je 1984. Wes Craven, a Freddy u izvedbi Roberta Englunda postao je jedan od najpoznatijih strašnih likova.

Freddy je inače serijski ubojica djece kojeg ubiju gnjevni roditelji, ali se ovaj vraća u snove tinejdžera i ubija ih svojim metalnim kandžama. Pisce scenarija će zaposliti tek nakon prekida štrajka, a objavljena je i razočaravajuća vijest zbog koje će fanovi oštriti vlastite noževe. Robert Englund, koji je glumio Freddyja u devet filmova i dvije TV serije neće opet ponoviti ovu ulogu, pa se očekuje neka mlada zamjena.

Platinum Dunes sprema i još jednu obnovu horor serijala, 'Petka 13'. Novi  'Friday the 13th' režirat će Marcus Nispel, koji je već obradio drugi horor klasik, 'Teksaški masakr motornom pilom'. Scenaristi se već znaju, to su Damian Shannon i Mark Swift, dvojac zaslužan za 'Freddy vs. Jason' - još jedan pokušaj dvostrukog oživljavanja najslavnijih horor negativaca. Priča će biti obrada prvih nastavaka 'Petka 13', tako da je izgleda bitno samo nasnimiti iste filmove s novim specijalnim efektima.

A da ta kompanija Platinum Dunes u svoj opis posla može staviti 'rimejkanje svih slavnih horora' dokazuje i to da spremaju rimejk vampirskog horora 'Near Dark', a pripremaju i jedno zaista veliko svetogrđe – rimejk 'Ptica' Alfreda Hitchcocka. E, TO mi zovemo strašnim vijestima!

Komentari
A: kabec 30.01.2008 Pogledaj profil

Adrien Brody