Stari zombiji na face liftingu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Stari zombiji na face liftingu

Stari zombiji na face liftingu

Što je Rob Zombie napravio od 'Halloweena', što Romero misli napraviti s gladnim ženama, i zašto Del Toro opet petlja s duhovima.

s.p. 03.08.2007 0 komentara

Stari zombiji na face liftingu

Stari horori su kao zombiji – nikad ne umiru, nego se uvijek vraćaju. Već smo vam opširno javili kako se redatelj horora Rob Zombie usudio rimejkati klasik Johna Carpentera, 'Halloween' ('Noć vještica'). Zombie je najavljivao svakojake promjene, a što je zapravo napravio možete pogledati i sami u netom zgotovljenom traileru.  U postavu inače prevladavaju zasad nepoznati klinci (Daeg Faerch, Skyler Gisond) i ljepuškaste im vršnjakinje (Kristina Klebe, Danielle Harris), a najveće face u filmu su stare legende : Malcolm McDowell, Danny Trejo i Udo Kier.


'Halloween', r: Rob Zombie, trailer

A poslije Zombieja, svraćamo do čovjeka koji je praktički izmislio zombijevski podžanr – Georga Romera. Nakon što je dovršio snimanje 'Dnevnika živih mrtvaca', sada je u jednom intervjuu i on izjavio da je poželio napraviti rimejk, i popraviti ono što redatelj nije uspio napraviti prije 35 godina. Ovaj put je barem sigurno da se autor izvornog filma neće ljutiti zbog rimejka, jer Romero želi ponovno snimiti – vlastiti film. 1972. je napravio 'Hungry Wives' (koji je igrao i pod imenima 'Season of the Witch' i 'Jack's Wife'), priču o frustriranoj i zlostavljanoj domaćici koja se prvo zabavlja tarot kartama, a onda počinje vjerovati da je postala – vještica. Romero je izjavio da su priča i ženska tematika filma još uvijek aktualni, a da je uvijek osjećao da je njegov rad ostao - nedovršen. 

I dok Romeru želimo puno sreće u snimanju pod stare dane, jedan drugi redatelj fantastike i horora se tek zahuktava u svojoj karijeri - Guillermo Del Toro. Njegov zadnji hit, 'Panov labirint' imao je hrvatsku premijeru u Motovunu, a još željno iščekujemo i kino-distribuciju. I Del Toro je u svoje potencijalne projekte uvrstio jedan rimejk horora, te bi rado producirao film po priči horora Petera Medaka iz 1980. - 'The Changeling'. U tom filmu muškarac je shrvan tugom nakon smrti žene i djeteta, pa kupuje staru kuću u kojoj se želi odmoriti, no tamo otkriva duh ubijenog dječaka koji skriva jednu tajnu. Motivi tog filma (djeca, duhovi, tajne) poklapaju se s uobičajenim preokupacijama Del Tora koji voli snimati fantastične i jezovite filmove, pa od ovog rimejka i očekujemo najviše.

Komentari

Nema komentara.