Igre, igre i igrice - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Igre, igre i igrice

Igre, igre i igrice

John Woo režira, a Michael Bay producira - video igre. I još najavljuje izlazak machinime na mainstream tržište s Fincherom i Cohenom.

s.p. 21.05.2007 0 komentara

Igre, igre i igrice

Midway Games Inc. i Sony Computer Entertainment America prošli tjedan su najavili izlazak kompjuterske igre 'Stranglehold', koju je osobno režirao majstor akcije, John Woo. Woo u ovoj igri nastavlja s pričom filma 'Žestoki policajci' (1992), u kojoj inspektora Tequilu igra Chow Yun-Fat. Chow će u igri posuditi svoj glas, a oni koje zanima kako taj glumac izgleda u filmskoj verzji, neće ostati razočarani – na disku će moći pogledati i cijeli film po kojem je igra snimljena.

Vijest je i da će se svi sadržaji nalaziti na PlayStation 3 Blu-ray disku, i neće se moći koristiti na ostalim igraćim konzolama. Ne treba ni potcrtavati da se specijalno izdanje izdaje u ograničenoj nakladi, a preporučena cijena bit će oko 69.95 dolara. Usprkos skupoći, Blu-ray disk s kapacitetom od 50 GB ( nasuprot maksimalnih 30 GB u konkurentskom HD-DVD formatu) sada pokazuje svoje velike prednosti na tržištu multimedije.


Trailer za igricu 'Stranglehold' Johna Wooa

I dok se Playstationovci i Blurayovci bore protiv konkurentskih firmi i formata, igrači će se u 'Strangleholdu' moći boriti u stilu Johna Wooa, uz puno pucačine, eksplozija i neizbježnih bijelih golubica u pozadini. Igra zajedno s filmom izlazi na ljeto ove godine, a oni koje zanima samo film, Weinstein Company najavljuje specijalno, dvostruko DVD izdanje za 15. obljetnicu filma, koje će izići 24. srpnja 2007.

Isplativost gamerske industrije motivirala je još jednog A-ligaša da se uključi 'u igru'. Michael Bay čiji je posljedni filmski projekt 'Transformers', zapravo ekranizacija jedne od najuspješnijih franšiza igara i igračaka u povijesti, želi producirati računalne igre čija bi slika bila iste kvalitete kao i u igranim filmovima, za što je već osigurao 25 milijuna zelembaća, a ima na raspolaganju i jednu uglednu kompaniju.

Naime, kao potpredsjednik Digital Domain Inc., zacrtao je novi smijer razvoja i želi da tvrtka ubuduće osim specijalnih efekata ('Titanic' ili 'Zastave naših očeva'), proizvodi i vlastite igre: 'Radim prvoklasne slike, a zašto te slike ne bih stavio i u igre?'
Osim igrica i igranih filmova, Digital Domain planira raditi i računalno animirane filmove tehnikama sličnim machinimi, a koje će izrađivati filmove u stvarnom vremenu.

No, ni tu nije kraj Bayovim obećanjima. Kaže da će za razliku od konkurentskih tvrtki svojim autorima dati punu slobodu, a kao buduće suradnike najavljuje ni manje ni više nego Roba Cohena ('Brzi i žestoki') i Davida Finchera ('Fight Club'). 

Je li se zaigrao ili će razigrati nas ostale - vidjet ćemo.

Komentari

Nema komentara.