Rimejkaju se britanski klasici...nažalost? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Rimejkaju se britanski klasici...nažalost?

Rimejkaju se britanski klasici...nažalost?

Kultni 'The Long Good Friday' ponovno će snimati redatelj 'Resident Evila', Paul W. S. Anderson. Možda su tražili redatelja 'Magnolije', pa fulali?

s.p. 16.05.2007 0 komentara

Rimejkaju se britanski klasici...nažalost?

Filmofili su zgroženi viješću da se snima remake trilera 'The Long Good Friday' Johna Mackenzieja, a još veći šok im predstavlja podatak da je za redatelja nove verzije izabran Paul W.S.Anderson. Riječ je o autoru koji uglavnom snima filmove pucačine ('Alien protiv Predatora') nastale prema videoigrama, a stvari kao što su karakterizacija likova i razvoj priče nisu mu baš bliske. Ipak, baš njemu je filmska kuća Handmade povjerila da snima ovaj remake vrijedan 50 milijuna dolara.  

'The Long Good Friday' inače se smatra za jednog od najboljih britanskih trilera, s velikim glumcima kao što su  Bob Hoskins i Helen Mirren, a hvalio se i realizam filma koji dobro prikazuje gangstersko i terorističko nasilje. Rađen 80-tih, film je i dobra studija rezultata tačerizma, jer poput neke socijalne drame prikazuje nezaposlenost, organizirani kriminal, terorizam IRA-e i urbano beznađe. Kvaka je da je redatelj Anderson najavio da će radnja rimejka biti smještena u Miami (?), pa gledatelji mogu samo nagađati o š to će se original pretvoritii u kakvom stilu će biti snimljen.

Kuća Handmade planira i remake 'Mona Lise' Neila Jordana, a izabran je redatelj s većim renomeom, Larry Clark. Istina, i njemu zamjeraju da se najviše fokusira na sexy tijela tinejdžera, no u 'Mona Lisi' toga nema. Ili u novoj verziji ipak bude? Istovremeno, producenti 'prijete' i s rimejkom 'Vremenskih bandita', pa tako publici ostaje da se moli i nada da nove verzije neće upropastiti sjećanje na originalne filmove.
Komentari

Nema komentara.