Gotovina, Cascarino i Neil Jordan: trojac? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Gotovina, Cascarino i Neil Jordan: trojac?

Gotovina, Cascarino i Neil Jordan: trojac?

Priča 'Harrisonovo cvijeće' ispočetka. Ratni veterani Gotovina i njegov suborac Cascarino mogli bi dobiti film od Neila Jordana. Believe it baby!

h.p. 18.01.2005 0 komentara

Gotovina, Cascarino i Neil Jordan: trojac?

Naslov doista sve govori; ali pojedinosti su bitne. Uostalom, nismo li baš kroz filmove milijardu i tko zna kolko puta čuli da bez detalja i sitnica ništa. Jučerašnji članak u irskom 'The Belfast Telegraphu' uzburkao je domaće duhove. Vijest da je slavni Neil Jordan zagrizao za životnu storiju bivšeg člana Legije stranaca i Hrvatske vojske već bi i sama po sebi bila dovoljno zanimljiva, ali uz tog čovjeka vezuje se još jedno ime: ono Ante Gotovine. 'Tony Cascarino' (kako se prozvao), ili jednostavno 'The Striker', u ratnom je vihoru na našim prostorima bio pod Gotovininim zapovjedništvom, a ukoliko ćemo vjerovati medijima upravo on je pomogao u bijegu haaškog optuženika.

Za Irca burne prošlosti i neizvjesne budućnosti vrištući naslovi i bombastični tekstovi nisu ništa novoga. Osim pomaganja u Gotovininom bijegu, okrivljavalo ga se za šverc oružjem na relaciji Hrvatska – Irska, ali i nedavnu rekordnu oružanu pljačku u kojoj je isparilo 26 milijuna funti. Razgovor između Jordanovih i Strikerovih poslovnih agenata potvrđen je, no detalji se taje. Cascarino bi da film bude neprofitni, edukativni projekt no s obzirom na Jordanov ugled teško je za vjerovati kako će sufliranje pasti na plodno tlo. Svejedno, ostaje činjenica da se Neil Jordan doista pali na kontroverzne suvremene irske likove.

Komentari

Nema komentara.