Raspjevana Scarlett na Broadwayu? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Raspjevana Scarlett na Broadwayu?

Raspjevana Scarlett na Broadwayu?

Prije no što sleti kod Woodya u Barcelonu, miss Johansson će testirati svoje glasnice na Broadwayu, u revivalu hit mjuzikla iz 1949., 'South Pacific'.

p.h. 15.03.2007 0 komentara

Raspjevana Scarlett na Broadwayu?

Prije no što u srpnju sleti kod Woody Allena u Barcelonu, gdje će glumiti zajedno s Penelope Cruz i Javierom Bardemom u njegovom zasad neimenovanom projektu, Scarlett Johansson se sprema na daske broadwayskog Lincoln Theatrea, gdje bi po prvi puta na sceni trebala testirati i svoje pjevačko umijeće.

Četverostruka dobitnica Golden Globea se prijavila za glavnu ulogu u revivalu hit mjuzikla 'South Pacific' iz 1949. skladatelja Richarda Rodgersa i libretista Oscara Hammersteina koji je 1950. pokupio Tonya za najbolji mjuzikl, libretto, glazbu, glavnog glumca (Ezio Pinza), glumicu (Mary Martin), sporedne glumce, producenta i redatelja.

Osim Johansson u užem izbor za glavnu žensku ulogu medicinske sestre Nellie Forbush natječu se i Reese Witherspoon te opasna dvostruka Tonyevka Kelli O'Hara koja je izvedbom uloge Clare u nagrađivanom mjuziklu Adama Guettela 'The Light in the Piazza' pokosila publiku i kritiku.

'South Pacific', nastao prema dvije kratke priče iz Pulitzerom nagrađene knjige 'Tales Of South Pacific' Jamesa A. Michenera, smatra se jednim od najvećih mjuzikla svih vremena, a od 1949., kad je premijerno izveden do 1954. doživio je oko 2000 izvedbi.

Priča se događa za vrijeme 2. svj. rata, na neimenovanom otoku u Južnom Pacifiku, gdje se medicinska sestra američke ratne mornarice Nellie Forbush zaljubljuje u vlasnika plantaže Emilea de Becquea. U isto vrijeme, na otoku se rađa još jedna ljubav – ona između američkog špijuna Joea Cablea i urođenice Liat. Baš kad bi se obje veze trebale ozakoniti, Nellie nogira Emilea jer joj je zatajio da ima obojenu djecu iz prethodnih veza, a Cable odbija ući u međurasni brak s Liat. Ojađeni i s osjećajem da nemaju što izgubiti Emile I Cable kreću na opasnu protujapansku misiju – 'Operaciju Aligator'.

A kako zvuči kad Scarlett pjeva, podsjetite se odmah

Lost In Translation, r. Sofia Copolla
Komentari

Nema komentara.