Wong kar Wai i dvije srednjoškolke - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Wong kar Wai i dvije srednjoškolke

Wong kar Wai i dvije srednjoškolke

Honkonški teškaš u svoj je gusti raspored ugurao i srednjoškolsku lezbijsku romansu. I to opet bez meštra od fotografije Chrisa Doylea koji je pak u Gruziji.

p.h. 14.03.2007 0 komentara

Wong kar Wai i dvije srednjoškolke

Honkonški teškaš Wong Kar Wai komu je gej romansa s Tony Leungom i Lesliem Cheungom 'Happy Together' donijela Zlatnu Palmu 1997., u svoj je pretrpani raspored – između postprodukcijskih obveza oko 'My Bluebery Nights' s Norah Jones i predprodukcijskih poslića oko 'Lady From Shangai' s Nicole Kidman ugurao i srednjoškolsku lezbijsku romansu.

Wongov zasad neimenovani film, honkonška verzija Moodyssonovog 'Fucking Amal' priča o dvije srednjoškolke u ljubavnoj vezi, i problemima koji počinju kad se jedna od njih zaljubi u dečka. Priča će, netipično za Kar Waija, biti komična drama, a premda se na svjetskim siteovima najavljuje kao lezbijska romansa, vjerojatnije je, da će se storija raslojiti u paralelne o prolaznosti vremena, ljubavi, odnosima...

U naslovnoj ulozi će se naći mlada honkonška nada Ke Jiayan i to umjesto Rainie Yang koju je Kar Wai odbio jer se skinula gola u filmu 'Spider Lilies' iz 2006., koji također pripovijeda o lezbijskoj ljubavi. U ulozi izvršnog producenta prijavljen je drugi honkonški teškaš Stanley Kwan, a iza kamere će najvjerojatnije Yanni Wang, premda se u medijima još spekulira o tome da će Kwan i Wong režirati zajedno. Snimanje počinje u travnju na Tajvanu.

Jedan od najvećih svjetskih direktora fotografije i jedan od najvažnijih sastojaka Wongove filmske kuhinje do 2004. - Christopher Doyle nije pridružen filmskoj ekipi. Šteta. On pak, nakon Gus Van Santovog 'Paranoid Parka', kreće u Gruziju kao direktor fotografije u novom filmu gruzijske redateljice Nane Dzhordzhadze 'The Rainbowmaker'.

'Krojač duge' je priča o trapavom metereologu, gospodinu Salizippu koji se vraća iz zatvora gdje je nevin služio kaznu. Dok je bio u zatvoru, njegova su djeca bila uvjerena kako im je otac važan tajni agent, a žena ga je ostavila radi zgodnijeg muškarca. Salzippu se piše crno, no Sve će se to promijeniti kad shvati da može utjecati na meteorološke pojave. U jednoj od uloga trebala bi se pojaviti i sve slavnija ruska glumica Chulpan Khamatova ('Good bye, Lenin!').

Komentari

Nema komentara.