Poplavila Pula - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Poplavila Pula

Poplavila Pula

Nešto novo, nešto staro, nešto posuđeno i nešto plavo. Osim što je pravilo za oblačenje mladenki, to je i najava idućeg Pula film festivala.

filmski.net 08.02.2007 0 komentara

Poplavila Pula

Nova je u Puli ravnteljica, o kojoj smo već pisali ovdje. Stari je umjetnički ravnatelj, Zlatko Vidačković, kojem je na jučerašnjoj sjednici Festivalskog vijeća ministar kulture produžio mandat na još dvije godine. A stara je i vijest da obnova kina Zagreb neće biti dovršena do početka festivala.

Posuđene su nade da će Arenu ove godine ugledati šest novih domaćih filmova: 'Armin' Ognjen Sviličića, 'Pravo čudo' Lukasa Nole, 'Pjevajte nešto ljubavno' Gorana Kulenovića, 'Živi i mrtvi' Kristijana Milića, 'Moram spavat' anđele' Deana Aćimovića te 'Kradljivac uspomena' Vicka Ruića.

Za plavi dodatak pobrinuo se novi regionalni Jadranski program u kojem će biti predstavljene kinematografije jadranskih zemalja - Italije, Slovenije, BiH, Crne Gore i Albanije, no isti neće biti natjecateljskog, već sajamskog tipa.

Nama je pak najviše zapela za oko odluka da se rijetka ovdašnja prigoda za upoznavanje s ne-holivudskom produkcijom, sekcije Europolis i Meridijani, sele van kalendara festivala! Ta će se dva programa zbivati od 12. do 14. srpnja na Kaštelu i u dvorani Circolo, dok će sam festival trajati od 15. do 21. srpnja?!

Komentari

Nema komentara.