Pula dobija ravnateljicu? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Pula dobija ravnateljicu?

Pula dobija ravnateljicu?

Na natječaj za šefa PFF nije se javio nitko od znanih domaćih filmaša, pa će posao dobiti tajnica Saveza amaterskih kulturnoumjetničkih društava.

filmski.net 07.02.2007 0 komentara

Pula dobija ravnateljicu?

Nacionlni filmski festival ravnatelje mijenja kao čarape, pa je zato i sve manje pretendenata na njegovu šefovsku fotelju. Na posljednji natječaj koji je raspisao Grad Pula javilo se tek troje kandidata, no samo je jedna prijava bila valjana. A kandidati su bili : Sandi Blagonić, etnolog i filozof (koji nije priložio dokaz o visokoj stručnoj spremi i nema potrebnih pet godina radnog iskustva), glumac Igor Galo, (koji nema ni visoku stručnu spremu) i Zdenka Višković Vukić, trenutno na funkciji tajnice Saveza amaterskih kulturnoumjetničkih društava Pula.

No, to što je molba jedine dame u konkurenciji jedina bila potpuna, nije i jedini razlog zašto je pulska vlast odabrala baš nju. Kako je izjavio dogradonačelnik Fabrizio Radin, oduševila ih je 'marljivošću, ozbiljnošću i dokazanom profesionalnošću'.

'Ona je prava osoba na pravom mjestu, što je razvidno iz njezina dugogodišnjeg rada na organizacijskim djelatnostima u kulturi i po predloženom četverogodišnjem programu rada', zaključuje Radin.

A priloženi program je – općenit, te u njemu glavno mjesto zauzima ambicija Zdenke Višković Vukić da promjeni naziv Ustanove Pula Film Festival u 'hrvatskiji', Pulski filmski festival. O filmovima ni riječi, no zato bi prema zamisli Zdenke Višković-Vukić, ustanova do kraja desetljeća imala postati mjesto kvalitetne organizacije i književnih, glazbeno-scenskih i drugih kulturnih programa. Pače, preuzela bi u cijelosti produkciju ljetnih i prosinačkih gradskih manifestacija.

Odluku Gradskog vijeća treba još potvrditi Kulturno vijeće za film i kinematografiju pri Ministarstvu kulture RH.

Komentari

Nema komentara.