Izvinite nam... - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Izvinite nam...

Izvinite nam...

Izvinjavamo se najlepše čitaocima zbog greške, 34. FEST u Beogradu otvorio je gospodin NEMANJA Kusturica.

filmski.net 26.02.2006 0 komentara

Izvinite nam...

Oh, da, nema više Emira, desnica na vlasti više voli imena što mirišu na srpsku prosvetiteljsku krunu i krste se sa tri prsta. I dok se u restoranu Sava Centra dešava nekakava svadba sa smrdljivim mesom i muzikom u istom ključu, oni zainteresovani za film, poziranje ili pokrštavanje svojih obrezanih ekstremiteta pohrlili su u svečanu salu na gala otvaranje. Koji filmovi - krajnje nebitno.

U svetlu novih zakona o zabrani pušenja na javnim mestima, organizatori su našli za shodno ukloniti sve pepeljare iz tog domena i smarati umilnim glasom sa razglasa kako je cela zgrada postala nepušačka zona. Fashion disaster police je stupio u akciju – NEMANJA je objavio kako se obukao u Diorovo odelo i slične nebuloze. No to nije sprečilo ljude da se raduju, velika sala je bila prepuna i, koliko sam čula, uglavnom rasprodata do kraja festivala.

Da ne ispadne da vam se samo zbog Nemanje javljamo, samo da obavestim javnost o odgledanim filmskim materijalima; Cache Michaela Hanekea, dobitnik nagrade za najbolju režiju u Cannesu, film toliko dosadan i bez poente da je najbolje poneti preslicu na projekciju, ali smo zato ugodno iznenađeni severnokorejskim filmom Bin-jip (Provalnik) Kim ki Duka i pregotivnom razglednicom iz opskurnog Kazahstana, filmom Anshi (Lovac).

Ana Dunjić

Komentari

Nema komentara.