Queer Teddy slavi 20., a Queer Oscar 1. rođendan - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Queer Teddy slavi 20., a Queer Oscar 1. rođendan

Queer Teddy slavi 20., a Queer Oscar 1. rođendan

Infiltracija queer tematike u mainstream ove godine dosegla je vrhunac. A kako i priliči prirodi queer zajednice - tulumari se na svim stranama svijeta.

p.h. 07.02.2006 0 komentara

Queer Teddy slavi 20., a Queer Oscar 1. rođendan

Više naoko neopovezanih epizoda koje se neprestalno izmijenjuju, a sve ih   objedinjava crnohumornost, gorčina i nasilje. Svakom od njih dominira drugi lik, a sve se dešavaju u jednoj mračnoj noći na Beogradskim ulicama. Likovi koji se pojavljuju, njih dvadesetak, obilježieni su mračnim sudbinama i na njima se ocrtavaju posljedice rata i besperspektivnosti ovih prostora krajem stoljeća.

Ovaj izvrstan film doživio je velik međunarodni uspjeh što je potpomognuto NATO-vim tadašnjim bombardiranjem Srbije. Film je zaradio nominaciju za  "Oskara" za najbolji strani film, ali je i pobjedio na nekoliko festivala, od kojih je najbitniji onaj venecijanski na kojem je odnio nagradu za najbolji film 1998. Najznačajnije po čemu će se pamtiti ipak je široka plejada glumaca i njihova izvanredna gluma. Pa tako u njemu birljira legendarni Ljubo Tadić, neke od najvećih ex-YU zvijezda filma 60-tih kao što je  Milena Dravić, Bata Stojković, Bogdan Diklić, pa Dragan Nikolić i Vojo Brajović te naravno neizostavni Bata Živojinović. Osim njih, zablistale su i nove zvijezde srpskog filma kao što su Neboljša Glogovac, Ana Sofrenović, Mirjana Joković i Sergej Trifunović.

Komentari

Nema komentara.