Hamlet na kineski - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hamlet na kineski

Hamlet na kineski

Galopirajuća kineska filmska industrija za svoj novi uradak 'Night Banquet' već je osigurala 20 milijuna dolara i sve to podebljala glumicom Zhang Ziyi.

m.n. 05.09.2005 0 komentara

Hamlet na kineski

Osim mnogoljudnošću, Kina sve više prijeti prodorom u svjetsku filmsku industriju. Da bi razlozi za ovakve zaključke bili još veći pobrinuo se poznati kineski redatelj Feng Xiaogang, koji se osim ogromnim budžetom naoružao i plejadom već etabliranih ljudi – od slatkice Zhang Ziyi, pa do Oscarom nagrađenog Tima Yipa koji će se pobrinuti za dizajn scena do Tana Duna ('Tigar i zmaj') koji je zadužen za glavni score.

Ekipa je provjerena i uhodana poput same priče smještene u 10. stoljeće koja će se temeljiti na labavoj adaptaciji Hamleta. Iako će se u radnji osjetiti utjecaj istočnjačke civilizacije, glavni će motivi i dalje ostati žudnja i sudbina, a sve će biti upakirano uz određenu količinu borbenih zahvata, plesa i pripovijedanja. Carica, Car, Princ, General i Ministar osnovni su protagonisti, a svaki ima nekoliko neprijatelja kojih se želi riješiti upravo na naslovnom banketu.

Glavna je uloga Carice pripala Zhang Ziyi koja u rodnoj Kini uživa enormnu popularnost, a kako je najavljeno da je Carica vrlo krhka, neodlučna i sklona raznim slabostima, bit će zanimljivo vidjeti Ziyi u ulozi drugačijoj od revolucionarnih i samouvjerenih teta. Sve uspješnijoj glumici uloga je ponuđena u Cannesu, gdje je, unatoč odluci da ove godine više neće snimati, ipak pristala jerbo ju je scenarij oduševio. Snimanje počinje krajem listopada, pa se za slijedeću godinu ponovno možemo nadati pravom martial artsu.
Komentari

Nema komentara.