O Herzogu, Dieteru i avionima - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      O Herzogu, Dieteru i avionima

O Herzogu, Dieteru i avionima

Zanimljivi nam Werner Herzog čiji smo doc 'Grizzly Man' gledali nedavno sprema dugometražni film 'Rescue Dawn'. U glavnim ulogama Christian Bale i Steve Zahn.

m.n. 21.07.2005 0 komentara

O Herzogu, Dieteru i avionima

Daje se na znanje i ravnjanje – kultni njemački novovalni Werner Herzog priprema friški dugi metar pod naslovom 'Rescue Dawn'. Da bi vijest bila još spektakularnija (ili je to samo naš zanos?), predložak za produkciju je njegov hvaljeni dokumentarac 'Little Dieter Needs to Fly' iz 1997. godine, a uloge su već podijelili Christian Bale i Steve Zahn. Variety je već najavio da nakon cjelogodišnjih priprema snimanje počinje slijedeći mjesec na Tajlandu, a na nama je da vas obavijestimo da Herzog od 2001. tj. od naslova 'Invincible' nije snimio ni jedan dugometražni igrani film.

Indie bi nam priča trebala pobliže objasniti unutarnji život američkog pilota Dietera Denglera, njemačkog Amera koji je tijekom Vijetnamskog rata bio ranjen i zarobljen u Laosu. Njegovom je pilotiranju prethodilo preživljavanje Drugog svjetskog rata u Bavarskoj, nakon čega je preselio u SAD, postao pilot i nadrljao u ratu. Dengler je (u filmskoj će ga adaptaciji uprizoriti Bale), po svojoj prirodi fajter, uz pomoć ostalih zarobljenika organizirao bijeg (jednog će kolegu zarobljenika odglumiti Steve Zahn).

U ulozi producenta pojavljuje se Gibraltar i Cameo FJ Entertainment, a svoj će dio uložiti i Werner Herzog. Inače, zanimljivo je da je Herzog (osim što je hrvatskog podrijetla), do svoje tinejdžerske dobi živio u malom seocu u planinama, te nije bio u nikakvom kontaktu s medijima, a kamoli s televizijom ili filmom. U 14 je godini počeo putovati pješice, a na njegovom se službenom sajtu čak navodi da je prvi puta telefonirao u 17. godini, što ga nije spriječilo da već u 19. snimi svoj prvi film.
Komentari

Nema komentara.