Vraća li se Almodovar? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vraća li se Almodovar?

Vraća li se Almodovar?

Novi se Pedrov film simbolično zove 'Volver', što bi rekli – vratiti se. Kako stvari stoje, proslavljeni se redatelj uz pomoć Penelope Cruz vraća ženskim temama.

m.n. 20.07.2005 0 komentara

Vraća li se Almodovar?

Kako je od naše najave Almodovarovog novog filma 'Volver' prošlo gotovo šest mjeseci, red bi bio, cijenjeni publikume, da vam damo neki konkretniji apdejt. Kao što znate, u glavnim ulogama nove komedije gledat ćemo Penelope Cruz (to joj je već treći angažman u Almodovarovim redovima) i Carmen Mauru ('Žene na rubu živčanog sloma'), dok su ostale uloge podijelile Lola Dueñas, Blanca Portillo i Chus Lampreave, sve odreda stare redateljeve kompanjonke. Kako je premijera najavljena za lipanj 2006., snimanje je ovih dana započelo u Španjolskoj, točnije u pokrajini La Manche koja je vrlo bitan dio djetinjstva filmaša.

Sam je redatelj film opisao vrlo slikovito: 'Volver će biti most između Michael Curtizovog filma 'Trouble along the way' te Frank Caprinog 'Arsenic and Old Lace'. Bit će smješten u nadrealani realizam, biti obojan radničkim iskustvima, a posebno će mjesto dobiti i imigranti koji dijele sudbinu s raznim etničkim skupinama diljem svijeta'. U taj će socijalni labirint biti smještene tri generacije žena, a za sada je poznato da će Cruzova odglumiti Maurinu kćer, osobu koja radi tri posla odjednom ne bi li iznijela svoju obitelj na pravi put.

Spičeni je redatelj ovaj film već u nekoliko navrata posvetio svojim susjedima, jer upravo njih smatra glavnim sudionicima svega dobrog i lošeg. Poseban naglasak Almodovar će i ovaj put staviti na smrt, sve u tonu crne komedije, a Dark Horizons je prenio i insinuacije da bi se u 'Volveru' jasno mogli pročitati i Pedrovi biografski elementi.

Dodajmo na kraju da će se za svjetsku produkciju već klasično pobrinuti Sony Pictures, što je već šesti slučaj ove velebne suradnje, a premijera bi trebala biti popraćena i Almodovarovom retrospektivom izdanom na specijalnom DVD izdanju. Za 'Volver' su već najavili: ima miris pravog ljetnog hita, a 2006. prozvaše Almodovarovom godinom. Iza produkcije novog naslova stiji Almodovarova kompanija El Deseo i njegov brat Augustin. Čitamo se!

Na naslovnoj su fotki Penelope i Carmen za čitanja scenarija, preuzeli smo je s redateljeve službene stranice
Komentari

Nema komentara.