Vratija se Zvonko! Ovaj vikend japanski queer vikend! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vratija se Zvonko! Ovaj vikend japanski queer vikend!

Vratija se Zvonko! Ovaj vikend japanski queer vikend!

Ako ništa drugo, iz ove japanske kolekcije morate pogledati favorita na neviđeno pod imenom Tomato Keccapu Kotei iliti Emperor of Tomato Ketchup!!!

filmski.net 17.05.2005 0 komentara

Vratija se Zvonko! Ovaj vikend japanski queer vikend!

Zvonimir je Dobrović, kao što mu ime samo kazuje, dušica draga koja je svojim predanim likom i djelom omogućila nama da i ovaj vikend uživamo u rijetkim i istinskom filmskim delicijama koje se u nesmiljeno redovnom ritmu prikazuju evo već cijelih pet mjeseci u Tuškancu na manifestaciji znanom kao Queer subote petkom (i subotom). Ovu su svibanjsku turu queerovci posvetili japanskom queer filmu čiji raspored i kratki sinopsis donosimo u nastavku.

PETAK 20.05.

19.30 Tomato Keccapu Kotei / Emperor of Tomato Ketchup (Japan, 1970., 75 min, 16mm) / r. Shuji Terayama / u. Taro Apollo, Mitsufumi Hashimoto, Maya Kaba, Keiko Niitaka, Salvador Tari / o sinopsisu nećemo, samo vas upozoravamo da je ovo jedan od najznačajnijih avangardnih japanskih filmova, iznimno rijetko prikazivan izvan Japana. Eksploatacija, perverzija, šok, kult!

21.00 Bara No Soretsu / Funeral Parade of Roses (Japan, 1969., 107 min, 16mm), r. Toshio Matsumoto / u. Emiko Azuma, Osamu Ogasawaro, Yoshio Tsuchiya, Shinno Ikehata / odličan je prikaz gay Tokyja šezdesetih godina o kojem se i Yukio Mishima raspisivao kao o privlačnom i opasnom polusvijetu / transić Peter, nakon što je ubio majku i poševio oca..., zaposli se u jednom gay klubu po imenu Genet. Ima još...:) (naslovna)

23.00 Tengoku no mutsu no hako / Heaven 6 Box (Japan, 1995., 60 min, 16mm) /
r. Hiroyuki Oki / skok u devedesete godine. intimistički pristup poigravanju filmskom formom u stvaranju video dnevnika koji zbog potpunog odsustva poznate japanske fantastične fabularnosti neodoljivo podsjećaju na vinjete sastavljene od redateljevih dnevnih sanjarenja. Isti opis slobodno primijenite i na njegov film koji se prikazuje u subotnjem terminu od 23.00 sata.

SUBOTA 21. 05.

19.30 Tomato Keccapu Kotei / Emperor of Tomato Ketchup  / REPRIZA

21.00 Bara No Soretsu / Funeral Parade of Roses REPRIZA

23.00 Matsumae-kun no senritsu / Melody of Buddy Matsumae (Japan, 1992., 45 min, 16mm), r. Hiroyuki Oki

Tehničke su pojedinosti iste kao i svaki put do sada:
*ulaznice u prodaji na blagajni kina Tuškanac 20.00 i 21.05. / 18.30 – 23.00
*cijena projekcije 20 kuna
*komplet ulaznica (3 projekcije) je 40 kuna
*posebna ponuda: komplet ulaznica i knjiga 'Poqueerene priče' 80 kuna

queerzagreb.org

Komentari

Nema komentara.