Soderberghov six pack - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Soderberghov six pack

Soderberghov six pack

U budućnosti nećemo morati dugo čekati da film iz kina stigne na dvd. Da u svim medijima film bude simultano pobrinuo se Soderbergh i 2929 kompanija.

m.n. 29.04.2005 0 komentara

Soderberghov six pack

Već prekaljeni i dokazani nezavisnjak, Steven Soderbergh, poznat po svaštarenju od mainstreama do indie produkcije, umorio se od ziheraških projekata tipa 'Ocean's Twelve' i svoje snage upregnuo u low-budget priče.

Simbiozom Soderbergha i 2929 kompanije tradicionalna filmska distribucija dobila je hvalevrijednu alternativu, jerbo će paket od šest filmova etabliranog stričeka Soderbergha, zahvaljujući već spomenutoj kompaniji, istodobno krenuti u kina, tv i dvd/video distibuciju, dajući gledatelju mogućnost da bira kada i gdje želi vidjeti neki film.

Soderbergh će imati svu potrebnu kreativnu kontrolu te stajati iza scenarija i režije, a Hollywood Reporter navodi da njegovi casting direktori već putuju diljem Ohio okruga (gdje će se snimati prvi film) ne bi li pronašli odgovarajuće amatere i mlade glumce.

'Oduševljen sam što ću stvarati nezavisne filmove po novim pravilima distribucije. Čini mi se da će upravo izbor konzumenta stvarati budućnost filmske industrije', dodao je nabrijani redatelj, svjestan da će ovakve rošade s distribucijom dovesti do velikih promjena u foteljama filmske industrije. Njegovo je ime ipak adut koji će pokolebati i najtromije filmske guzice.

Prvi je na redu film 'Bubble', čija se priča veže uz ubojstva u okolici Ohia, a za koji je kompanija HDNet osigurala budžet od 2 do 3 miljuna dolara, dok će budžet za ostale varirati prema kreativnim rješenjima redatelja. Svih će šest filmova biti snimljeni u high-definition digitalnoj tehnologiji, a Soderbergh je već obećao da će, baš u svojoj maniri, nastojati eksperimentirati sa scenarijem i načinima na koje će ispričati priču.

Komentari

Nema komentara.