Ovaj vikend Lezbo.Queer - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ovaj vikend Lezbo.Queer

Ovaj vikend Lezbo.Queer

Kroničnu su nestašicu filmova lezbijske tematike odlučili prekinuti Queerovci travanjskim filmskim blokom.

filmski.net 21.04.2005 0 komentara

Ovaj vikend Lezbo.Queer

Usputno su i sami sebe malo posuli pepelom po glavi jer im je ovo prvi put od kada je mjesečnih filmskih queer događanja, da prikazuju film lezbo tematike. Mjesto događaja je 'as usual', Kino Tuškanac, na adresi Tuškanac 1 (Zagreb, naravno), a vrijeme je petak i subota. U nastavku prenosimo raspored s kratkim sinopsisima/necenzurirano/.

PETAK / 22. 04. / 19.00
SUBOTA / 22. 04. / 21.30
HEARTS CRACKED OPEN,
igrano-dokumentarni, r. Betsy Kalin, SAD, 2004, 57'
U. Marcia Singer, Evalena Rose, Pamela Madison, Sharon Neal Williams, Bruce Anderson, Annie Sprinkle
Već tisućama godina uvriježena je paradigma da je drevni tantrički seks rezerviran samo za heteroseksualni odnos. Ovo je film koji nas po prvi put uvodi u jedan drugi, paralelni svijet. U lezbijsku tantričku praksu i tehnike. Direktan, i iskričav pogled na radionice i u spavaće sobe. Trenerice, polaznice, ljubavnice, uvode nas svojim otvorenim iskazima u intimnost, ekstazu i ushićenje…Jer kako jedna od njih veli 'A Tantric lesbian is a happy lesbian.' :)

PETAK / 22. 04. / 20.00
SUBOTA / 22. 04. / 22.30
INESCAPABLE
, igrani, erotska drama, r. Helen Lesnick, SAD, 2004, 82'
U. Natalie Anderson, Athena Demos, Katie Alden, Tanna Marie Frederick
Film dolazi s netom održanog 19. London Lesbian & Gay Film Festival-a. Ovo je drugi film glumice i redateljice Helen Lesnick koja se nakon pohađanja rabinskog sveučilišta u potunosti predaje filmu. U ovom slučaju kroz soft-core & dirty lezbijski film, s pravom karakterologijom likova i pričom koja drži vodu. Film o požudi, oslobođenoj okova moraliziranja i unifikacije monogamijom.

PETAK / 22. 04. / 21.30
SUBOTA / 22. 04. / 19.00
KEEP NOT SILENT
, dokumentarni, r. Ilil Alexander, Izrael, 2004, 52'
Dobitnik izraelskog Oscara za najbolji dokumentarni film, prikazan na mnogim festivalima, prvijenac mlade Ilil Alexander govori o tri žene, pripadnice skupine ortodoksnih i ultra-ortodoksnih Židova koje se bore za svoje ispunjenje i prihvaćanje. One su rabinove kćeri, udate žene, majke desetero djece. I uz to lezbijke. U duboko ukorijenjenom religijskom društvu, gdje je homoseksualnost zabranjena i Svetim Pismom, u bolnoj patnji, susprezanjem da budu što jesu, ekskomunicirane, za njih je laž ipak najveći grijeh.

PETAK / 22. 04. / 22.30
SUBOTA / 22. 04. / 20.00
SURRENDER,
igrani, erotska SM drama, Katherine Brooks, SAD, 2004., 73'
U. Kate Hill, Julie Clay, Jon Jacobs, John Kirk
Intirgantna Katherine Brooks potpisuje scenarij, režiju i glavnu rolu ovog filma. Pokazuje nam kako je moguće uz kundalini yogu, vjernost vege ishrani i tenis upustiti se u filmsko ostvarenje kroz zapučke lezbijskog S/M seksa. Nadamo se da nećete pobjeći i prije nego što ste znatiželjno provirili. U fokusu priče dvije su žene, novelistkinja Salene, koja u svom istraživanju biva uvučena u nepoznati, podzemni svijet S/M seksa. I kao novopečena dominatrix u isti uvlači Giorgiu. Iz istog više nema izlaza. Mogu se samo zamijeniti uloge.

Ulaznice u prodaji na blagajni kina Tuškanac 22. i 23. 04. od 18.00 – 22.30, cijena: 20 kuna po projekciji ili 50 kuna komplet.

queerzagreb.org/film/

Komentari

Nema komentara.