Lesbian and Gay Film Festival, London - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Lesbian and Gay Film Festival, London

Lesbian and Gay Film Festival, London

Ovih je dana filmom 'Prey for Rock and Roll' u Londonu otvoren 19. Lesbian and Gay Festival. Moramo li uopće napominjati da će, prije svega, biti zabavno???

m.n. 31.03.2005 0 komentara

Lesbian and Gay Film Festival, London

Queerovci i svi vi kojima je sve vezano uz queer kulturu strašno simpatično, opet ćemo zdvajati zajedno – ta zašto, pobogu, nismo u Londonu. Predmet ucviljenosti je jedna, sama po sebi sretna činjenica, ovih je dana, točnije u srijedu, 30. ožujka, otvoren već 19. po redu Lesbian and Gay Film Festival, koji ima status trećeg po redu filmskog festivala u Velikoj Britaniji.

Čast za gala otvaranje festivala pripala je filmu 'Prey for Rock and Roll' (naslovna fotografija), glazbenoj biografiji o američkoj pjevačici Cheri Lovedog i njezinom lesbian rock bendu, dok će peripetije 13. travnja zatvoriti film 'Mysterious Skin', potresna američka drama Gregga Arakija o seksualnom zlostavljanju djeteta.

Uz dvjestotinjak filmova queer tematike, od dokumentaraca do eksperimentalnih i igranih, festival će uveličati i brojni eventi, kostimirane zabave, edukacije (kako snimiti lesbian pornić npr.) i rasprave na teme kao što je homofobija u raggae muzici, a organizatori su posebno ponosni na činjenicu da queer populaciji pružaju kvalitetne sadržaje puna dva tjedna. Jonathan Keane koji je zadužen za program je to lijepo objasnio: 'Festival ima neku magiju znatiželje: lezbijke, gayevi, transseksualci, mladi i stari ovdje dobivaju onu dozu javne pozornosti koja je inače toliko rijetka, na koju nisu navikli. A to je doista značajno'.

Osim navedenog, organizatori se posebno ponose što će se na festivalčiću slikati s romanopiscem J.T. Leroyem koji dolazi samo da bi promovirao adaptaciju 'The Heart Is Deceitful Above All Things', redateljice Asie Argento, koja je također na programu. Iz bogatih se sadržaja može zaključiti da svjetska filmska svita ima mnogo više samopoštovanja pa se češće laća škakljivih tema koje ne trpi konvencionalna publika i adaptacija romana queer literature. Najbitnijim se čini spomenuti Centerpiece screeninge u sklopu kojih će se prikazati artistički uratci Tatea Moderna i Luxovi radovi, a zanimljivim djeluje i film 'Touch of Pink' gdje Kyle MacLachlan ('Twin Peaks') glumi Carya Granta, imaginarnog prijatelja nekog kanadskog gaya.

Komentari

Nema komentara.