Moby umiješao prstiće u biografiju Iana Curtisa - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Moby umiješao prstiće u biografiju Iana Curtisa

Moby umiješao prstiće u biografiju Iana Curtisa

Pop glazbenik Moby producirati će biografski film o preminulom pjevaču Joy Divisiona - Ianu Curtisu od čijeg je samoubojstva točno na današnji dan prošlo 24 godine.

18.05.2004 0 komentara

Moby umiješao prstiće u biografiju Iana Curtisa

Tragično romantična priča Iana Curtisa, osnivača, pjevača i stihoklepca Joy Divisiona završila je tragično - vješanjem u nedjeljno jutro 18. svibnja 1980. godine. Imao je 23 godine.  Pjevač je bio vrlo delikatnog psihičkog zdravlja, epileptičar, depresivac i pomalo šizofrenik. Samom je činu prethodilo nekoliko nervnih slomova, neki na samom stageu, a sve to u tjedan dana. Britanski se band upravo pripremao za svoj američki debut.

Stihovi i specifičan performance Iana Curtisa u kombinaciji s glazbom Joy Divisiona danas imaju gotovo kultni status među slušateljima i glazbenicima. Nije čudno što je Moby upleo svoje prstiće u film jer Curtisa mnogo glazbenika ističe kao osobu velikog talenta i vrijednu divljenja. Sam Moby zna izvoditi pjesme Divisiona na svojim koncertima, naravno, na sebi svojstven način (na albumu 'Play' je i live izvedba Joy Divisionove 'New Dawn Fades').

U ulozi producenta su i Amy Hobby ('Tajnica') i Neil Weisman, no Moby će se pozabaviti i sa soundtrackom filma. Weisman opisuje Curtisa kao klasičnog tragičnog romantičara koji je uvijek za sebe govorio da će postati poznat kao neki ludi pjesnik i umrijeti u svojim dvadesetima, a upravo se to i dogodilo. 'Vidim ovaj film kao rock'n'roll verziju 'Shinea'.

Weisman je vrlo dobar prijatelj bivšeg managera Joy Divisiona, Tonyja Wilsona (jedan od glavnih likova Winterbottomovog '24 Hour Party People' koji se također dotiće Curtisove smrti) te bivših članova banda koji su karijeru nastavili kao New Order.

Nema još nikakvih naznaka tko bi se trebao pojaviti u glavnoj ulozi, još uvijek se traži dobar scenarist, a ako sve bude teklo po planu, snimanje bi trebalo započeti slijedeće godine.

Komentari

Nema komentara.