Abel Ferrara i Biblija, dio 2. - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Abel Ferrara i Biblija, dio 2.

Abel Ferrara i Biblija, dio 2.

Ne tako davno pisali smo o novim filmskim pustošenjima po 'Knjizi Nad Knjigama'. Abel Ferrara is the man, a sada mu stiže pojačanje.

h.p. 02.02.2005 0 komentara

Abel Ferrara i Biblija, dio 2.

Polako, ali sigurno cast filma koji će se pozabaviti Marijom Magdalenom poprima zastrašujuće razmjere. U 'Mary' ćemo tako imati prilike pogledati Juliette Binoche, Forresta Whitakera, Heather Graham i Matthew Modinea. Ime osobenjaka Vincenta Galla sve se rjeđe spominje u najavama, no do službene objave mi ga tretiramo kao dio projekta. Film s tipčinom poput njega uvijek dobiva novu dimenziju, pozitivnu ili negativnu, ovisi o tome koliko će redatelj snažno držati uzde. A da će takvo što trebati uopće ne sumnjamo: Gallov je zadatak igrati Kristom opsjednutog glumca/redatelja, dakle, uloga je komada dva.

O pojedinačnim ulogama i nema previše podataka. Zna se sa sigurnošću kako će Juliette Binoche igrati glumicu opsjednutu (pa naravno!) likom i djelom Marije Magdalene. U svojoj (pretpostavljamo) purgatorijskoj fazi ona odluči posjetiti Jeruzalem i Rim, a upravo će na tim lokacijama trajati snimanje cijelog ovog mjeseca. Binocheva je dakle izgurala iz kombinacija sramežljivo najavljivanu Sarah Polley, no za ovu potonju to i ne bi trebao biti preveliki poraz. Juliette bi i razvikanijim imenima od njenog mogla održati pokoju lekciju iz zanata.

A kako na sve to skupa gleda Onaj Gore? Abel će saznati na vrijeme, a ukoliko je praznovjeran mogla bi ga posljednja vijest malo uzdrmati. U temeljima, ali i u čarapi pod madracem. Na pleća mu je naime sjela tužba teška 6 milijuna eura. Pobjegao je od komedije 'Go Go Tales' a zaboravio je kako ga za tu sitnicu veže vlastiti potpis na ugovoru. Očigledno mu je priča o zabludjeloj i razmetnoj sestri s početka naše ere zanimljivija od zabludjeloj i razmetnoj divi manhattanske striptease scene. Financijeri očigledeno ne dijele njegove afinitete.

Komentari

Nema komentara.