Gallo i Ferrara prstom u Bibliju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Gallo i Ferrara prstom u Bibliju

Gallo i Ferrara prstom u Bibliju

Dva neobična filmska autora, Vincent Gallo i Abel Ferrara, u novom filmu pozabaviti će se Mariom Magdalenom, javlja Variety.

07.09.2004 0 komentara

Gallo i Ferrara prstom u Bibliju

I površnim poznavaocima radova ovog dvojca odmah je jasno da ovo neće biti još jedna ekranizacija mita, predaje, povijesne epizode ili kako god sami sebi objasnili život i djelo Marije Magdalene. Abel Ferrara (The Blackout, The Funeral, Bad Lieutenant..) obaviti će redateljski dio posla na ovoj 'eklektičnoj drami biblijske tematike koja je, ustvari, potraga za srži njegovog vjerskog odgoja'.

Vincent Gallo (Buffalo 66, The Brown Bunny...) će se u ovom filmu pozabaviti onim što i najčešće čini, a to je glumatanje. I to na način na koji to najčešće čini, a to je megalomanski. U 'Mary' će odigrati dvije uloge od kojih će jedna biti portret glumca/redatelja (eto ga na!) koji priprema kontroverzni film o životu Isusa Krista.

Radnja filma najviše će se plesti oko centralnog lika (koji nije Gallo), glumice koja postaje opsjednuta Mariom Magdalenom nakon što je upravo odigrala njenu ulogu Kristove sljedbenice i bivše prostitutke. Još jedna ljubiteljica nezavisne produkcije, Sarah Polley (Dawn of the Dead), u pregovorima je za preuzimanje njene uloge.

Scenaristički dio posla podijelili su Ferrara i Simone Lageole, snimanje započinje u listopadu u Rimu, nastavlja se u Jeruzalemu i završava u New Yorku. Ovo je druga suradnja dvojca Ferrara/Gallo, prva je bila na filmu The Funeral.

Komentari

Nema komentara.