Pijaca je otvorena, počeo je Sundance! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pijaca je otvorena, počeo je Sundance!

Pijaca je otvorena, počeo je Sundance!

Filmska i medijska eminencija stigla je u Park City, država Utah. Naravno, Sundance film festival 2005. otvorio je vrata velike svjetske filmske pijace!

m.n. 20.01.2005 0 komentara

Pijaca je otvorena, počeo je Sundance!

Da li je ovo Park City, upita zbunjeno striček u autu. Ne, ovo je trenutno Hollywood, zamišljeno će domorodac, te produži utabanom snježnom stazom. Danas je 20. dan u mjesecu, a to u filmskim terminima znači da počinje Sundance. Iako je od samih početaka etabliran kao okrilje nezavisnog filma, sin alternativnije publike privlači sve više stanovnika Hollywooda.

I dok neki komercijalizaciju smatraju manom i srozavanjem na mainstream razinu, u sljedećih deset dana publiku očekuje fenomenalan program - direktor festivala Geoff Gilmore već je pred mjesec dana najavio ponudu koja će nadmašiti sve dosadašnje godine. Svoju će priliku dobiti brojni manji filmovi, talenti koji dolaze, ali i blockbuster glumci kojih je u nezavisnim projektima svake godine sve više (ili je to postalo trend).

Ni šopoholičari neće biti zapostavljeni – opće je poznata činjenica da će se u okrilju snježne idile sklopiti poslovi koji će dirigirati smjerove u daljnjem nam filmskom životu. Ako vam trebaju brojke da bismo vas uvjerili – upućeni prognoziraju okupljanje 36 tisuća nezavisnih filmaša, deal-makera i fanova, zaprimljeno je enormnih 6, 500 tisuća filmova od kojih će prikazano biti 202 naslova. Konkurentne kategorije dugometražnog i dokumentarnog filma možete, zajedno s kratkim sinopsisima provjeriti u ranijem nam tekstu.

Festival otvara svjetska premijera filma 'Happy Endings' autora Dona Roosa (glume Lisa Kudrow, Maggie Gyllenhaal i Tom Arnold), za koji kažu da je savršen film za otvorenje budući da se bavi problemima američkog društva i vrijednosti, a također smo saznali da se karta više traži za projekciju dokumentarca 'Enron: The Smartest Guys in the Room' redatelja Alexa Gibneya.

Ove godine se opet očekuje da će prašinu podići filmovi iz American Documentary konkurencije, a kuloarima se priča da su vrlo jaki filmovi 'On A Clear Day', 'Charm School' te 'Balroom Dancing', britansko-škotske produkcije, a željno se očekuje i hype 'The Jacket'. Navest ćemo još i redateljski debi Kevina Bacona 'Loverboy' te obiteljsku priču 'Mirror Mask' koji vizualno navodno uzima dah. 

Eto, mi smo spremni, a vi, dragi naši, možete očekivati iscrpne up-to-date izvještaje!

službeni site festivala
Komentari

Nema komentara.