Dolazi FEST 05 - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dolazi FEST 05

Dolazi FEST 05

Sljedeći mjesec morate skoknuti do FEST-a u Beogradu – a za to vam je najbolji argument brojka od 80 filmova, dobar party i zdravi nam humor susjeda.

m.n. 12.01.2005 0 komentara

Dolazi FEST 05

I dok je nekima početak godine ustvari sezona kiselih krastavaca, mi filmoljupci možemo odahnuti – možda si ne možete priuštiti velike festivale poput Sundancea i Berlinalea, no dostupan vam Beogradski međunarodni filmski festival ili popularnije FEST. Naime, ove će se godine od 25. veljače do 6. ožujka održati već 33. put za redom, a iako je izgubio ponešto od svoje nekadašnje slave, u svom programu nudi više od osamdeset naslova i ostaje uporno jedan od najvažnijih filmskih revija u regiji.

Programske cjeline u sklopu kojih će se prikazivati filmovi su: tokovi (gdje će se naći najnovija ostvarenja prikazana na međunarodnim festivalima), duhovne teritorije (ove će godine u sklopu ove cjeline biti prikazani azijski filmovi, novi argentinski i novi norveški film), svetionik (nova otkrića, inovatori) te činjenice i slagalice (dokumentarni filmovi). Ove godine FEST uvodi i tri dodatka programu od kojih je vrijedno istaknuti slavic package – dio programa gdje će se prikazivati filmovi s područja bivše Jugoslavije te otvoriti mjesto za bolju suradnju kinematografija iz regije.

Zasad još neobjavljeni program i ove će se godine održavati u prostorima Sava Centra, Dvorani kulturnog centra Beograda i u Jugoslovenskoj kinoteci, a karte će po običaju biti prihvatljive cijene. Spomenimo još i ovogodišnje marketinško rješenje – FEST 05 reklamira takozvani superheroj Festman koji neodoljivo podsjeća na MarlboroMana i iako na snažnim prsima ima duplo slovo F, mi ga baš i ne možemo povezati s filmovima.

No, ovaj ćemo propust oprostiti organizatorima, a sve zato što će nam zasigurno ponuditi pregršt aktualnih filmova i zabavu koja uvijek priđe. Eto, preostaje vam samo da kupite povratnu kartu (vlakom cca 240 kuna, busom isto tu negdje) i zvrcnete frenda u Beogradu da dolazite.
Komentari

Nema komentara.