Hugh Jackman za mjuzikl! Šta blejiš? Istina je... - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hugh Jackman za mjuzikl! Šta blejiš? Istina je...

Hugh Jackman za mjuzikl! Šta blejiš? Istina je...

Talent Hugha Jackmana tek je u zamahu – nakon što se na filmska platna vinuo akcijskim x-menovskim ulogama, zdušno se baca na mjuzikl.

m.n. 10.01.2005 0 komentara

Hugh Jackman za mjuzikl! Šta blejiš? Istina je...

Evo što je moderni muškarac i što točno znači riječ androgin – Hugh Jackman, kojeg su u zvjezdanu orbitu bacile razne akcijske role, pokazao je da nevjerojatno dobro pliva u mjuziklima. I dok bi drugi macho boysi radije ponovno uzeli pištolj u ruke, sjeli na konja ili trčali za razbojnicima, Jackman je odlučio pokazati koliko je osebujan.

Sve je, čini se, krenulo od dobrog starog kazališta – na broadwayskim daskama, gdje je Hughie glumio u mjuziklu 'The Boy from Oz' (za koji je nagrađen prestižnom Tony nagradom). Upravo je tamo zapeo za oko Disneyevim glavešinama, Dicku Cooku i Nini Jacobson, a ostalo će, prema svemu sudeći, ostati povijest.

Naime, iz toga se izrodila za sve strane korisna pogodba – Disney će osigurati nekoliko mjuzikala u kojima će Jackman glumiti, ali i pokazati svoje redateljsko umijeće. Jackmanu mjuzikli uopće nisu strani, okušao se već u njih nekoliko i to još prije nego je zavladao velikim platnima, a neki od njih su 'Oklahoma!', 'Beauty and the Beast', te 'Guys and Dolls' koji je svojevremeno proslavio Marlona Branda.

Jackman trenutno snima dugoočekivani 'The Fountain' Darrena Aronofskog, a Varietyu je za novi deal s Disneyem rekao: 'Mjuzikl je kao umjetnička forma nešto poput Mount Everesta – teško ju je izvesti, a kad uspije oduzima dah i postaje bezvremenska, a kad se napravi loše, smrdi do neba.' Izjavio je još da bi volio raditi na mjuziklima koji još nisu primirisali velika platna, tako da će se odmah dati na lobiranje omiljenih mu naslova.

Osim toga, da bi sve bilo 'by the book', osnovao je čovjek vlastitu kompaniju te združio Johna Palerma (asistenta režije na 'X-Men'), Craiga Zadana i Neila Merona (producenti mjuzikala 'Chicago' i 'Hairspray'). Što reći na kraju, osim one naše stare – da nam živi živi mjuzikl!!!
Komentari

Nema komentara.