OutKast duo u hip hop mjuziklu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      OutKast duo u hip hop mjuziklu

OutKast duo u hip hop mjuziklu

Prvo Barber režira OutKast, onda OutKast glumi za Barbera, a zatim stotine plešu kako oni sviraju u hip-hop mjuziklu 'Idlewild'.

s.p. 13.07.2006 0 komentara

OutKast duo u hip hop mjuziklu

Bryan Barber je kućni redatelj hip-hop dua OutKast s kojim se poznaje još iz fakultetskih dana te tako dugo surađuju da je Barber proglašen 'trećim članom OutKasta'. Dok se ostali redatelji zadovoljavaju tipičnom reperskom ikonografijom (guzate plesačice bez puno toga na sebi plešu ispred gangstera s puno zlatnine), Barber ima puno više stila i opće kulture. Zato su njegovi spotovi za OutKast puni referenci iz pop kulture, bilo da je riječ o Beatlesima ('Hey Ya') ili filmu 'Briljantin' ('Roses').

I dok je prije Barber u svojim spotovima prezentirao OutKast i oba njegova člana, Andréa Benjamina ('André 3000') i Antwana Pattona ('Big Boi'), sada su momci iz OutKasta imali zadatak da kao glumci predstave Bryana Barbera. Naime, glavni likovi novog Barberovog mjuzikla 'Idlewild' susreću se kao klinci i, usprkos različitim osobnostima, razvijaju snažnu sklonost prema glazbi tako da se priča filma približava i životnoj priči OutKasta ali i samog Barbera. Radnja filma smještena je na Jug u doba prohibicije, brbljavi izvođač i upravitelj kluba Rooster (Big Boi) mora se boriti s gangsterima koji su bacili oko na klub dok njegov partner, šutljivi pijanist Percival (Andre Benjamin), mora izabrati između ljubavi i odanosti ocu.

Iako momci iz OutKasta imaju filmskog iskustva (posebice Andre Benjamin - 'Sve je cool', 'Četiri brata', 'Revolver'), ovo im je prvi zajednički nastup na filmu. Ostatak casta čine Ving Rhames, Terrence Howard, Paula Patton te pjevačice Macy Gray i Patti LaBelle. Soundtrack 'Idlewilda' sadržavat će hip-hop, blues i swing pjesme koje će odražavati atmosferu 30-tih a bit će to i prvi album OutKasta nakon Speakerboxxx/The Love Below, hiperuspješnog albuma (10 milijuna prodanih primjeraka!) iz 2003. Izlazak soundtracka predviđen je 22. kolovoza a tri dana poslije predviđena je i premijera filma.

I dok se, naravno, za glazbu filma brine OutKast, za koreografiju je zadužen dobitnik tri Tonyja Hinton Battle. Battle je angažirao preko 100 plesača za koje je kreirao i 'swop', mješavinu swinga i hip-hopa. Kao i taj ples, i film će prema najavama biti  zanimljiva mješavina. Najavljuje se kombinacija različitih žanrova i filmskih tehnika a gledatelji mogu očekivati hiperstilizirani film pun energije i dobre glazbe, baš kao da gledaju još jedan Barberov spot.

Komentari

Nema komentara.