Meditacija i kontemplacija po kineski - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Meditacija i kontemplacija po kineski

Meditacija i kontemplacija po kineski

Nakon artističkih akcijskih filmova nevjerojatne fotografije, Zhang Yimou započeo je snimanje novog, manjeg i mirnijeg 'Riding Alone for Thousands of Miles'.

m.n. 01.12.2004 0 komentara

Meditacija i kontemplacija po kineski

Fenomenalni kineski redatelj Zhang Yimou nakon svjetskog uspjeha 'Heroja', koji je korijenito izmjenio postojeće definicije akcijanera, pune ruke posla ima s premijerom filma 'House of Flying Daggers' (prošli vikend u SAD-u), s prodorom na englesko govorno područje, ali i s novim planovima.

Naime, odlučio se primiriti i u svom novom projektu 'Riding Alone for Thousands of Miles' vraća se nešto staloženijim temama koje su ga zaokupljale u ranijoj fazi – ljudskim vrijednostima i običnom životu. Bit će to film nešto skromnijeg budžeta (7 milijuna dolara) od njegovih posljednjih uradaka, a prema riječima autora, još će veći naglasak biti na art pristupu i estetici.

Snimanje je već započelo u sjeverozapadnoj Kini, a priča nas vraća u dvadesete godine burnog i ne tako davnog 20. stoljeća. Glavni je lik Japanac (glumi ga 72 –godišnji japanski veteran Ken Takakura) koji sa svojim umirućim sinom (glumac Kiichi Nakai) putuje Kinom da bi naučio lokalnu operu provincije Yunnan.

Što se tiče izbora heroine, slavni je režiser pomalo iznenadio izborom gotovo nepoznate ljepotice, studentice književnosti Jiang Wen koja ima vrlo malo iskustva (naslovna fotka, nemojte je miješati s istoimenim i na Istoku vrlo poznatim kineskim glumcem - nisu u rodu), no kad pogledate njene fotografije malo je ipak jasnije zašto redatelju iskustvo nije bilo od presudne važnosti.

Yimou je Comingsoon-u povjerio da se priča najviše koncentrira na odnos oca i sina, a da će sve biti vrlo realistično s mnogo paralela na moderno kinesko društvo. Očekujemo iskričavi i senzibilni estetski doživljaj.

Komentari

Nema komentara.