The Passion of the Clerks - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      The Passion of the Clerks

The Passion of the Clerks

Kevin Smith se nakon debakla sa 'Jersey girl' svojoj vjernoj publici namjerava iskupiti s nastavkom svog prvog filma, 'Clerks' iz 1994.

30.08.2004 0 komentara

The Passion of the Clerks

Svoj prvi film Smith je napravio s mizernim budžetom od 27 000 dolara, a snimio ga je tijekom jedne noći u dućanu u kojem je tada bio zaposlen. Glavni likovi, Dante (Brian O'Halloran) i Randal (Jeff Anderson) su prodavači koji cijelu noć u trgovini provode naklapajući o životu, smrti, seksu i filmovima.

Kada su 'Clerks' počeli osvajati priznanja i nagrade, prodavačka naklapanja nisu se više mogla smatrati neozbiljnima. Taj mali, nezavisni film stvorio je od Smitha renomiranog scenaristu i redatelja koji je kasnije snimio 'Dogmu', 'Proganjajući Amy', 'Jay i Silent Bob uzvraćaju udarac', ali i 'Jersey Girl' koji je ove godine podbacio na blagajnama. Razlog? U filmu glume Ben Affleck i Jennifer Lopez, a premijera je uslijedila nakon njihovog prekida. Pametnom dovoljno.

Sada se Smith odlučio vratiti 'dobrim starim vremenima' i ponovo oživjeti svoje omiljene likove – Dantea i Randalla u komediji pod naslovom 'The Passion of the Clerks'. O'Halloran i Anderson već su pristali reprizirati svoje uloge, a osim njih u filmu će se pojaviti i sam Smith sa svojim nerazdvojnim kompanjonom Jasonom Mewesom a.k.a. vječno napušenim Jayem.
 
Priča se u 'The Passion of The Clerks' nastavlja deset godina nakon 'Clerksa', u istom dućanu Quik Stop u kojem su glavni likovi još uvijek zaposleni. 'Napisao sam ovaj scenarij o starijim i ne puno pametnijim Danteu i Randalu, koji se pokušavaju nositi sa još jednim desetljećem bez iluzija, s još manje seksa i s propadajućom pop kulturom,' pojasnio je Smith HollywoodReporteru.

Cijela ideja o nastavku rodila se tijekom pripremanja specijalnog DVD izdanja 'Clerksa'. Ono će biti objavljeno 7. rujna, deset godina nakon što je film premijerno prikazan. Radeći na DVD-u Smith se, kako kaže, 'ponovo zaljubio u te likove' što ga je prisjetilo da se filmom počeo baviti 'kako bi mogao snimati brbljave, niskobudžetne komedije.'

Smith se nedavno prihvatio i adaptacije stripa o superjunaku Green Hornetu. Iako je bilo najavljeno da će i režirati taj fim, Smith najavljuje da će se posvetiti nastavku 'Clerksa' – oni su sada prvi na njegovoj to-do listi.

Komentari

Nema komentara.