HAVC predstavio poticaje - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      HAVC predstavio poticaje

HAVC predstavio poticaje

Predstavljeni su rezultati natječaja za poticanje dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, te manjinskih koprodukcija.

s.p. 12.07.2013 0 komentara

HAVC predstavio poticaje

Na konferenciji za medije u Hrvatskom audiovizualnom centru objavljene su odluke o listi prioriteta i raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2013. godini u kategoriji poticanja proizvodnje audiovizualnih djela (grupe animiranog, eksperimentalnog, kratkometražnog i dugometražnog dokumentarnog filma), kategoriji koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom te u kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih dokumentarnih filmova. Za proizvodnju je ukupno odabrano 27 projekata te tri manjinske koprodukcije od kojih su dvije kratkometražni animirani filmovi. 

Od ukupno 72 prijave koje su stigle na Javni poziv za poticanje audiovizualnog stvaralaštva u 2013. godini odobreno je 27 projekata: sedam dugometražnih dokumentarnih (od kojih su dva već snimljena), šest kratkometražnih dokumentarnih (od kojih su četiri već snimljena), šest animiranih te osam eksperimentalnih filmova (od kojih je jedan već snimljen). Podržane su i tri koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom, od kojih su dvije kratkometražni animirani filmovi..

Popis rezultata Javnog poziva za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2013. godini u navedenim kategorijama, te rezultate prethodnih poziva možete pronaći na službenoj stranici HAVC-a.

Komentari

Nema komentara.