Hrvatski rekorderi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hrvatski rekorderi

Hrvatski rekorderi

'Sonja i bik' ima najbolje domaće kino otvaranje u posljednjih 10 godina, a 'Krugovi' su prvi film u hrvatskoj (ko)produkciji koji je uvršten u konkurenciju Sundancea.

s.p. 05.12.2012 0 komentara

Hrvatski rekorderi

Redateljski prvijenac Vlatke Vorkapić 'Sonja i bik' ostvario je najbolje kino otvaranje hrvatskog filma u posljednjih deset godina prema rezultatima blagajni, s prihodom od čak 301.975 kuna. U samo prvom vikendu prikazivanja film je vidjelo 9.949 gledatelja. Film je nastao u produkciji Interfilma i u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Novi film Srdana Golubovića ‘Krugovi’, koji je rađen u koprodukciji s hrvatskom producentskom kućom Propeler film i u kojem jednu od naslovnih uloga tumači Leon Lučev, uvršten je u natjecateljski program Sundance Film Festivala, najznačajnijeg američkog festivala nezavisnog filma. Ovo je prvi put da se film iz regije našao u natjecateljskom programu ovog prestižnog festivala koji je Robert Redford osnovao 1984.

Nakon uspješno održanih Dana suvremene hrvatske kinematografije u Parizu, filmski program Festivala hrvatske kulture u Francuskoj (Croatie, la voici) nastavlja se novim filmskim događajima. Više informacija potražite ovdje.


'Sonja i bik', trailer.

Kratkometražni film 'Deep End Art No 1' Ivana Ladislava Galete osvojio je glavnu nagradu na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma K3 (K3 Short Film Festival) koji se održavao u Villachu (Austrija) od 22. do 25. studenog 2012.

Nakon pohvale međunarodnog žirija i Nagrade publike na Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu, 'Halimin put' Arsena Antona Ostojića osvojio je i Posebnu nagradu žirija na nedavno završenom Tallinn Black Nights Film Festivalu.

Peter Kerekeš, cijenjeni slovački dokumentarist, u Hrvatskoj je nedavno završio snimanje svog najnovijeg filma 'Baršunasti terorist' ('Velvet Terrorist'). Više informacija potražite ovdje.

Podsjećamo sve autore i producente da je natječaj za prijave na DORF 2013 otvoren do 31.01.2013., a detalje o prijavi pronađite na novoj službenoj stranici DORF-a ovdje.

U srijedu, 12. prosinca 2012. u 19:30 sati u MM centru SC-a u Zagrebu, Savska 25, održat će se promocija DVD-a s izborom 100 jednominutnih filmova povodom 20. obljetnice međunarodne manifestacije Hrvatskog festivala jednominutnih filmova koja se u održava u Požegi.

Komentari

Nema komentara.