Novce dobivaju Kušan, Schmidt i Matanić - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Novce dobivaju Kušan, Schmidt i Matanić

Novce dobivaju Kušan, Schmidt i Matanić

Predstavljeni su rezultati natječaja za potporu filmskom stvaralaštvu, a sredstva za dugi igrani film otišla su Danielu Kušanu, Branku Schmidtu i Daliboru Mataniću.

s.p. 06.04.2013 0 komentara

Novce dobivaju Kušan, Schmidt i Matanić

Na presici u HAVC-u objavljene su odluke o listi prioriteta i raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje audiovizualnog stvaralaštva te su odobrena 43 projekta: 8 u kategoriji animiranog filma, 11 u kategoriji eksperimentalnog filma, 8 u kategoriji kratkometražnog igranog filma, 9 u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma, 4 dugometražna dokumentarna filma te 3 dugometražna igrana filma.

Javnost će vjerojatno najviše zanimati dugometražni igrani filmovi koji su dobili poticaje. Daniel Kušan dobio je 4.200.000 kuna za treći film o Koku, 'Ljubav ili smrt'; Branko Schmidt dobio je 4.600.000 kuna za film 'Ivanova krizma', a 4.800.000 kuna dobio je Dalibor Matanić za omnibus 'Zvizdan'.

Treba naglasiti da su ovo prvi ovogodišnji rezultati natječaja za audiovizualno stvaralaštvo u svim filmskim kategorijama. Odnedavno permanentni natječaj omogućuje da se umjesto jednom godišnje ovakvi rezultati donose dva ili više puta tijekom jedne godine. Sljedeći rezultati bit će objavljeni za tri mjeseca, uoči Festivala igranog filma u Puli. Cjelovit popis svih odobrenih projekata možete potražite na ovom linku.

Komentari

Nema komentara.