Johnny Depp na crnoj misi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Johnny Depp na crnoj misi

Johnny Depp na crnoj misi

Nakon švercanja droge i pljačkanja banki, Johnny Depp je zaslužio postati - pravi šef mafije!

s.p. 05.02.2013 0 komentara

Johnny Depp na crnoj misi

Johnny Depp bi trebao dobiti ulogu gangstera u filmu 'Black Mass' (Crna misa) kojeg će režirati Barry Levinson. Film se temelji na biografiji Jamesa Bulgera zvanog 'Whitey', američkog gangstera irskog porijekla koji je poznat po tome da je bio i doušnik FBI-a.

Bulger je američkoj saveznoj policiji odavao informacije o konkurentskoj talijanskoj mafiji, a zauzvrat su vlasti 'žmirile' na njegove ilegalne aktivnosti u Bostonu. Kasnije su ga razotkrili lokalni mediji, a kada je shvatio da će protiv njega biti podignuta optužnica, dao se u bijeg koji je trajao čak 15 godina te je uhvaćen tek 2011.


James 'Whitey' Burger poslužio je kao inspiracija za lik Franka Costella.

Njegov život poslužio je kao inspiracija za lik Franka Costella kojeg je u Scorseseovim 'Pokojnima' igrao Jack Nicholson. Osim toga, u Hollywoodu se priprema još nekoliko filmova o Burgerovom životu, te je bilo u planu da Ben Affleck režira film u kojem će glumiti Matt Damon.

Zanimljivo je da je ovo još jedna uloga kriminalca u karijeri Johnnyja Deppa. Depp je u 'Bijelom prahu' glumio švercera kokaina, u 'Gangsterima' je bio pljačkaš banki, a u 'Donnieju Brascu' je glumio policajca na tajnom zadatku koji glumi da je gangster, ali se počinje previše uživljavati u svoju ulogu. Svi navedeni filmovi bili su biografije stvarnih ljudi, te možemo reći da Depp i u 'Black Massu' nastavlja ciklus filmova snimljenih prema pričama iz crne kronike.

Komentari

Nema komentara.