HAVC voli djecu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      HAVC voli djecu

HAVC voli djecu

Hrvatsko audiovizualno vijeće objavilo je rezultate brojnih natječaja, a zanimljivo je da je sve više ekranizacija popularnih dječjih romana.

s.p. 04.07.2012 0 komentara

HAVC voli djecu

Na 26. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća održanoj u utorak, 3. srpnja donesene su odluke o raspodjeli sredstava za sufinanciranje projekata. Sredstva su dodjeljena za natječaje za dodjelu sredstava za koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom, i to za rokove 1. veljače 2012. i 26. travnja 2012. Od dugometražnih filmova sredstva su dobili:
srpski 'Kad svane dan' Gorana Paskaljevića i 'Falsifikator' Gorana Markovića,
makedonski 'Moj brat Lazar' Svetozara Ristovskog i
slovenski 'Dvojina' Nejca Gazvode.

Dodjeljena su sredstava i za poticanje razvoja projekata dugometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova - među ostalim će se financirati:
'Kristalni otmičari' Arsena Antona Ostojića,
'Sve najbolje' Snježane Tribuson',
'Tereza33' Tanje Golić,
'Osmi povjerenik' Ivana Salaja prema romanu Renata Baretića, te
'Ljubav ili smrt' Danijela Kušana koji je ekranizacija slavnog dječjeg romana o Koku Ivana Kušana.

Dodjeljena su i sredstva za razvoj scenarija dugometražnih filmova, a na popisu se nalazi još jedan film o Koku, ekranizacija 'Uzbune na Zelenom vrhu' za koju scenarij radi Hana Jušić. S druge strane, Neven Hitrec planira režirati film 'Eko Eko' prema scenariju svog oca Hrvoja Hitreca koji će adaptirati vlastiti dječji roman.

Objavljeni su i rezultati Javnog poziva za komplementarne djelatnosti – programe međunarodne suradnje, a na istoj sjednici Hrvatsko audiovizualno vijeće donijelo je odluku o sufinanciranju pet snimljenih dugometražnih filmova. Po 140.000 kuna dobit će:
omnibus 'Košnice' nastao u produkciji ADU,
'Pismo ćaći'
Damira Čučića,
'Slučajni prolaznik'
Joze Patljaka,
'Nije sve u lovi' Darija Pleića i
'Bella Biondina' pokojnog Danijela Marušića.

Prijedlog liste prioriteta u kategoriji animiranog filma - koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom donijet će se nakon imenovanja novog umjetničkog savjetnika za animirani film. Sve rezultate javnih poziva možete pronaći na službenoj stranici HAVC-a.

Komentari

Nema komentara.