Novi multipleksi vole domaći film - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Novi multipleksi vole domaći film

Novi multipleksi vole domaći film

Otvara se zagrebački Cineplexx uz Dan hrvatskog filma, a CineStar otvara kino u Dubrovniku i nudi posebne popuste za domaće filmove.

s.p. 27.03.2012 0 komentara

Novi multipleksi vole domaći film

Ovog četvrtka, 29. travnja u Zagrebu se otvara Cineplexx East, i to uz posebnu prigodu - Dan hrvatskog filma! Dan počinje u 17 sati projekcijom filma 'Koko i duhovi', a posjetitelji će moći uživati i u pravom ljubavnom filmu Igora Mirkovića, 'Noćnim brodovima', te u dokumentarnom filmu o Dubravi 'Na rubu' Tomislava Žaje.

U jednoj od dvorana prikazivat će se serija kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova snimljenih u posljednjih godinu dana u produkciji Akademije dramske umjetnosti. Tako će se na rasporedu naći dokumentarni film 'Kelti' Đure Gavrana te kratki igrani filmovi 'Zimica' Hane Jušić, 'Prva dama Dubrave' Barbare Vekarić, 'Room Service' Nede Radić i 'Nebitno' Josipa Žuvana. Osim studentskih filmova na programu će se naći i kratki animirani film 'Cvijet bitke' redatelja Simona Bogojevića Naratha.

Novi Cineplexx otvara se u City Center one East
Novi Cineplexx otvara se u City Center one East

I Blitz CineStar najavio je da želi svim gledateljima približiti domaći film i podržati hrvatsku kinematografiju. CineStar je pripremio nagradu za sve članove, vlasnike CineStar Loyalty i Stars Club kartice: od 1. travnja 2012. za svaku kupnju ulaznice za domaći film gledatelj će dobiti duple bodove na svojoj kartici. Bodovi se mogu koristiti na gratis ulaznice ili za proizvode na koncesijama, poput kokica…

Osim toga, CineStar je najavio da će 15. svibnja otvoriti CineStar Dubrovnik. CineStar Dubrovnik bit će u potpunosti digitalizirano kino sa 3 dvorane ukupnog kapaciteta 575 sjedala, a sadržavat će i 74 VIP sjedala smještenih u zadnja dva reda, većih dimenzija, izvedenih u koži i s malim stolićem. Redovno prikazivanje filmova započet će 16. svibnja, a večer prije bit će upriličeno i svečano otvaranja kina uz cijenjene uzvanike i specijalne projekcije.

CineStar Dubrovnik imati će i eXtreme dvoranu
CineStar Dubrovnik imati će i eXtreme dvoranu

Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa do kraja 2012. otvoriti još 3 kina: multipleks u Slavonskom Brodu u Colosseum centru (4 dvorane, 520 sjedala), multipleks s 11 dvorana u sklopu centra Mall of Split te multipleks u Vukovaru.

Pretpostavljamo da će i otvaranje multipleksa u Dubrovniku pripomoći hrvatskom filmu - npr. prikazivanjem hrvatske koprodukcije 'Parada' koju su zbog protivljenja Crkve zabranili za prikazivanje u dubrovačkom kinu...

Komentari

Nema komentara.