Motovun dijeli nagrade! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Motovun dijeli nagrade!

Motovun dijeli nagrade!

Motovunski festival objavio finaliste nagrade Bauer, počasnu nagradu daje maestru Miljenku Prohaski, a nagrađuje čak i naše čitatelje!

s.p. 15.07.2011 0 komentara

Motovun dijeli nagrade!

Bliži se Motovun film festival, pa vrijedi spomenuti da se i ove godine dodjeljuje nagrada Bauer –film godine najboljem filmu u regiji, a u finalnoj utrci za nagradni fond od čak 15.000 eura imamo 3 filma koje je odabrao žiri od 7 članova. Za Bauera se bore: 'Majka asfalta’ Dalibora Matanića, 'Otac' Vlade Škafara i 'Tilva Roš' Nikole Ležaića, a dobitnika nagrade žiri će odabrati nakon projekcija u Motovunu.

A već je poznat dobitnik motovunske nagrade 50 godina – maestro Miljenko Prohaska! Miljenko Prohaska rođen je 17. rujna 1925. u Zagrebu, a hrvatsku je glazbu zadužio kao instrumentalist, skladatelj, aranžer, dirigent, utemeljitelj brojnih orkestara, pedagog i angažirani zagovaratelj struke. Uz pedagoški rad,  Miljenko Prohaska skladao je i glazbu za radio i TV drame, kazalište, crtane i kratkometražne filmove, balete i zborove, koautor je i prve hrvatske rock opere 'Gubec-beg', a orkestrirao je i rock operu 'Grička vještica'. Potpisao je glazbu za petnaest cjelovečernjih filmova ('Lisice', 'Rondo', 'Kiklop'), cijeli niz animiranih te dvije TV serije ('Kuda idu divlje svinje' i 'Sumorna jesen'). Nagrada će biti dodijeljena u četvrtak, 28. srpnja, na Motovun Film Festivalu, a tom će prigodom festivalska publika imati priliku pogledati antologijsku 'Šagrensku kožu' Vlade Kristla i Ive Vrbanića.  

U sklopu programa 14. Motovun Film Festivala, od 25. do 29. srpnja, bit će prikazan poseban izbor filmova na zatvorske teme, nazvan Kino Remetinec, a u selekciji umjetničkog direktora festivala u časnoj mirovini - Rajka Grlića. Kino Remetinec doista je postojalo, a i Motovun Film Festival otvara svoje Kino Remetinec. U tom inspirativnom povijesnom ambijentu predstavlja izbor iz antologije zatvorskih filmova, od Bustera Keatona i Stanlija i Olija, do suvremenih naslova. Ulaz na sve projekcije je slobodan.


'Tilva Roš' se bori za nagradu Bauer – film godine.

Na natječaj za program Motovunski kratki pristigle su čak 653 prijave iz cijelog svijeta, a selektor Andrej Korovljev odabrao je među njima 24 naslova koji će se boriti za titulu najboljeg i nagradu u iznosu od 1.000 eura. Moći ćete vidjeti priče o apokalipsi, genocidu u Africi, odrastanju adolescenata u Italiji, ali i o hongkonškoj tržnici na kojoj se nevinost prodaje za 20 dolara, a moći ćete upoznati čovjeka koji živi u mački i jednu - potpuno prozirnu ženu!

14. Motovun Film festival održat će se od 25. do 29. srpnja, a na programu mu je više od 90 filmova u sedam programskih selekcija te prva regionalna 3D projekcija na otvorenom. Ulaznice za sve projekcije već su u prodaji online i na svih 350 prodajnih mjesta iNovina u Hrvatskoj.

Osim što motovunsko brdo nudi brdo filmova, nudi vam i brdo nagrada. Motovun film festival dijeli 8 majica (4 muške i 4 ženske), a sve što trebate je odgovoriti na pitanje: 'Koja 3 filma su finalisti nagrade Bauer?' E-mail poruku s naslovom 'Motovun nagradna igra', odgovorom i svojim osobnim podacima (ime i prezime, adresa) pošaljite na info@filmski.net do nedjelje, 17.07., a sretne dobitnike obavijest ćemo o preuzimanju nagrade koja se do 22.07. podiže u sjedištu MFF-a u zagrebačkoj Novoj Vesi 18. Sretno!

+++++++++++++++++++++++

Odgovor na nagradno pitanje je: finalisti nagrade Bauer su 'Majka asfalta', 'Otac' i 'Tilva Roš'.
Žensku majicu su osvojile Amalija Rožman, Martina Petrlić, Jadranka Vuraić Vojnić i Kosjenka Capuder, a mušku majicu su osvojili Danijel Herak, Igor Osrečak, Vlatko Šebrek i Ante Turkalj. Čestitamo!

Komentari

Nema komentara.