3D Motovun na otvorenom - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      3D Motovun na otvorenom

3D Motovun na otvorenom

Predstavljen je program 14. Motovun Film Festivala koji nudi laureata Cannesa, 16 irskih filmova i prvu 3D projekciju na otvorenom!

s.p. 04.07.2011 0 komentara

3D Motovun na otvorenom

Najavljeno je ovogodišnje, četrnaesto izdanje Motovun Film Festivala koje će se održati od 25. do 29. srpnja u srcu Istre, gradiću Motovunu. Glavni program donosi čak 28 filmova za koje selektor Jurica Pavičić kaže da su 'heterogeni onoliko koliko mogu biti' i najavljuje raznolike filmove: od plesnih dokumentaraca do dokumentaraca o tučnjavi, od akcijske A produkcije poput 'Balada triste'do mikrobudžetskih filmova poput 'Žetve'.Među filmova u programu je i svjetska premijera novog filma kultnog srpskog redatelja Želimira Žilnika, 'Jedna žena – jedan vek', ali i kanski laureat 'Dječak s biciklom', ekranizacije literarnih uspješnica poput 'Norveške šume' i 'Misije London' , te tri domaća filma – 'Fleke', 'Koko i duhovi' i 'Mrak'.

U programu zemlje partnera, Made in Ireland, festival predstavlja 16 ponajboljih irskih filmskih ostvarenja u posljednjih deset godina, a u izboru dugogodišnjeg ravnatelja Irish Film Boarda – Simona Perrya. Istaknuta su dva filma – 'The Guard' Johna Michaela McDonaugha koji za sedam dana kreće u irska kina, te nevjerojatni dokumentarac 'Šake' Iana Palmera, koji je autor snimao punih dvanaest godina – a govori o tamošnjoj varijanti krvne osvete, u kojoj se najsnažniji pripadnici posvađanih obitelji mlate golim šakama, ne bi li sprali 'zlu krv'.


'The Guard', trailer.

Za program Motovunski kratki ove su godine pristigle rekordne 653 prijave, a najbolje od njih u izboru Andreja Korovljeva publika će osim u Motovunu moći pronaći i u Iskon.TV videoteci. U programu Kino Remetinec naći će se izbor filmova zatvorske tematike u odabiru umjetničkog direktora festivala u časnoj mirovini – Rajka Grlića, dok će vlastiti izbor glazbenih dokumentaraca u Motovuni opet dovesti Juliena Templea.

Posebno mjesto u festivalskom programu imaju i finalisti nagrade Bauer koja se od lani dodjeljuje najboljem filmu godine iz sedam kinematografija u regiji: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Među nagradama je i ove godine ona nepotkupljiva koja ide filmu koji najbolje tretira problem korupcije. Nagrada 50 godina, koja se svake godine dodjeljuje velikanima koji su više od pola stoljeća posvetili rada na filmu, ove godine ide u ruke legendi hrvatske glazbe, maestru Miljenku Prohaski. Treći dobitnik motovunske nagrade MAVERICK kojom se slavi neukalupljenost bit će austrijski autor Ulrich Seidl, a u njemu posvećenoj retrospektivi u Motovunu su na programu 'Pasji dan', 'Isuse, ti znaš', 'Uvoz, izvoz’, 'Braćo, veselimo se’ i 'Prisni prijatelji’.


'Pina', trailer.

Slavljenička projekcija otvorit će i novo poglavlje festivalske povijesti, jer je na programu pravi europski 3D art-film – 'Pina' Wima Wendersa. Motovunska projekcija bit će ujedno i prva 3D projekcija na otvorenom u ovom dijelu Europe, ostvarena u suradnji sa AVC-om, iz kojeg stiže najmoćniji projektor na svijetu – BARCO – uz potporu DOREMI servera za digitalno kino. No, tehnološke inovacije tu ne prestaju, pa će zahvaljujući njima po prvi put u regiji kupovina ulaznica biti moguća i putem POS terminala, i to od 11. srpnja na svim prodajnim mjestima iNovina u Hrvatskoj.

Pretprodaja ulaznica, pojedinačno i u kompletima, počela je 1. srpnja i traje do početka festivala, kako online tako i na svim prodajnim mjestima u sustavu ulaznice.hr. Sve dodatne informacije o festivalu i festivalskom programu dostupne su na službenim stranicama Festivala.

Komentari

Nema komentara.