Motovun leti u nebo - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Motovun leti u nebo

Motovun leti u nebo

Motovunski festival ove godine nudi program posvećen Romima, te kontroverzne filmove o Pussy Riot i aktivistima koji se seksaju za spas šuma!

Goran Trivić 22.06.2013 0 komentara

Motovun leti u nebo

16. Motovun Film Festival održat će se između 27. i 31. srpnja ove godine i tradicionalno Motovun pretvoriti u brdo filmova i dobre zabave. Motovun se ovog ljeta izdiže iz sumorne svakodnevnice i postaje Slobodna zona koja spremno čeka svoje emigrante. Posebno zadovoljstvo Festivala je najaviti ovogodišnji glazbeno-filmski program posvećen Romima kao najvećoj europskoj nacionalnoj manjini – Motovunska mahala. U sklopu programa bit će prikazani filmovi srodne tematike, a Motovunske noći rasplesat će svakodnevni koncerti najboljih romskih bendova iz Belgije, Mađarske, Hrvatske, Makedonije i Srbije kao što su Shutka Roma Rap, Va Fan Fahre te Euro Black Nation.

Filmovi će biti prikazivani od jutra do večeri u različitim programima i na različitim motovunskim otvorenim i zatvorenim filmskim lokacijama, a festival će završiti dodjelom nagrada o kojima će odlučivati renomirani članovi naša tri žirija među kojima su redateljica Maja Miloš, glumica Zana Marjanović te islandski glazbenik Kjartan Sveinsson, priznati autor filmske glazbe široj javnosti poznat kao donedavni član poznate glazbene skupine Sigur Rós. Motovun Film Festival ima posebnu čast predstaviti i svoje goste koji će ove godine posjetiti festival, a među kojima su slavni svjetski redatelji Mohsen Makhmalbaf i Urlich Seidl.


'A Punk Prayer', trailer.

MFF je oduvijek bio prijatelj hrabrih pojedinaca koji istupaju iz društvenih konvencija, pa tako ove godine dovodi dvije svjetske atrakcije koje provociraju javno mijenje i ne prestaju izazivati veliku medijsku pozornost – Pussy Riot i Fuck For Forest. O ruskoj punk skupini Pussy Riot teško je reći nešto što već nije poznato – one su glazbenice, umjetnice i aktivistkinje koje od početka svojih javnih istupa izazivaju veliku pažnju javnosti. Ono što o njima možda i nije poznato (ili ono o čemu se ne govori) donosi dokumentarni film 'A Punk Prayer' kojeg najavljujemo kao dio programa ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, a možemo najaviti i redatelja filma Mikea Lernera kao gosta 16. Motovun film festivala.

Drugi dragi kontroverzni gosti su također svjetski poznati Fuck For Forest, ekološko-filmska neprofitna organizacija čije se djelovanje može sažeti u – prodaju snimke seksa kako bi sačuvali šume. Fuck For Forest temelji se na ideji da seks može spasiti svijet - na svojoj web stranici objavljuje fotografije i snimke seksa članova i simpatizera udruge vidljive onima koji plate članarinu, a prihod od članarina doniraju dobrotvornim organizacijama za očuvanje svjetskih šuma.


'Fuck For Forest', trailer.

Za posjetitelje festivala bit će organiziran kamp koji ove godine sprema mnoga poboljšanja, a potpuno je besplatan za sve kupce kompleta ulaznica. Kamp će biti otvoren već 26.7., na nulti dan festivala, tako da će svi posjetitelji imati priliku boraviti u kampu jedan dan dulje i u Motovunu dočekati početak novog festivala. Kompleti ulaznica dostupni su u pretprodaji od 15. lipnja u sustavu ulaznice.hr, a posebno se ističe ovogodišnja posebna ponuda – komplet ulaznica Sve po deset kuna koji nudi deset ulaznica po cijeni od deset kuna i u ponudi je do 15. srpnja. Emigrirajte i doživite 5 dana najboljih filmova, cjelonoćnih koncerata i neprestane zabave u idiličnoj Slobodnoj zoni Motovun!

Komentari

Nema komentara.